Културна станица „Еђшег” прославља рођендан за викенд

Културна станица „Еђшег” у Улици Антона Чехова 4 слави свој први рођендан и припремила је журку у два дана, 7. и 8. септембра, за све Новосађане, да би заједно прославили успех у раду. Наиме, Станица је угостила око 70.000 посетилаца и организовала више од 900 програма, уз идеју о децентрализацији културе и пружања простора за креативце, појединце и организације. Током године рада у највећој мери је била подршка програмима ванинституционалне сцене.
edjseg05-RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Првог дана славље почиње од 10 часова забавом за најмлађе уз магични шоу „Воларе”. Након тога ће малишани моћи да изразе своју креативност на радионици „Шашави зец из шешира”, а касније следи опуштање уз интерактивни перформанс „Ко се шуња иза жбуња”. Поподневни жур почиње од 17 часова, а програм се тог дана завршава представом за децу „Кува се, кува” Креативног студија „Чаролија”.

У недељу, 8. септембра, организован је „Стреет арт” перформанс, стога ће од 16 часова Јурај Дуриш из Словачке приказати технику цртања графита, уз музички спектакл „DJs Zupany & Banzae”. Од 19.30 часова завртеће се хитови шездесетих година, а програм се завршава наступом уживо ВИС-а „Лимунада”. 

Културна станица „Еђшег” представља драгуљ Грбавице у којем сви могу уживати, сећати се „старих добрих дана” и стварати нове успомене за будуће генерације.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.5272
Најновије вести