Купује се осам станова за избеглице у Карловцима

Оглас за куповину станова за смештај избеглица из Сремских Карловаца у склопу Регионалног стамбеног програма у Републици Србији потпројекат 7, расписан је јуче и траје до 16. августа.
Sremski Karlovci Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сремски Карловци Фото: Дневник.рс

Ради решавања стамбених потреба избеглица у Сремским Карловцима, Комесаријат за избеглице и миграције пробавља у власништво државе осам станова на територији карловачке општине, мада уз сагласност корисника и ако нема непокретности које задовољавају постављене критеријуме у Карловцима, они могу бити купљени и у граничним општинама: НовоМ Саду, Инђији и Иригу.

У обзир долазе станови до 39 метара квадратних, у добром стању и без видљивих оштећења. Не могу да се налазе у подрумским етажама и сутеренима, а уколико су на петом или вишим спратовима, зграда мора имати лифт.

Поред тога, станови који ће бити купљени за смештај избеглица, морају бити уписани у књиге непокретности. Предмет понуде не могу бити станови који су у поступку легализације, односно озакоњења или се налази у објекту који је у таквом поступку.

Образац понуде потенцијални продавци могу преузети на интернет страници Комесаријата за избеглице и миграције www.kirs.gov.rs, Јединице за управљање пројектима у јавном сектору (ЈУП) www.piu.rs и карловачке општине www.sremskikarlovci.rs. Понуде треба доставити на адресу: Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Вељка Дугошевића 54, Београд 11000, у затвореној коверти са назнаком “НЕ ОТВАРАТИ – Понуда по Јавном позиву”, препорученом пошиљком или се лично предају на писарници ЈУП-а. Ту се могу добити и додатна обавештења и информације о конкурсу, а може и на имејл адресе: jelena.vujovic­@piu. rs i ivana.gvozdic­@piu.rs i brojeve telefona 065/2009056, 065/2009234.

У станове који буду купљени, уселиће се избеглице које су конкурисале за смештај у избегличком насељу на Черату, али су остали испод црте.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести