„Кутак Лиман 2” сложно за комшилук

Лиман 2 је крајем марта постао богатији за једну комшијску организацију, која је у кратком временском периоду становницима тог дела града успела квалитетним садржајима да испуни живот - Удружење грађана „Кутак Лиман 2“.
с
Фото: Удружење грађана "Кутак Лиман 2"

Реч је о волонтерској организацији, насталој у жељи за унапређењем друштвених и културних садржаја за све генерације, те су током протеклих месец дана у просторијама Удружења организовани часови немачког и енглеског језика, школа шаха, креативне радионице за најмлађе, као и саветовања с адвокатом, психологом и лекаром. Биће организовани и часови јоге, а све активности су бесплатне.

- Идеја о удружењу родила се још током ванредног стања прошле године, када смо се, као комшилук, окупљали у дворишту међу зградама, ван полицијског часа – објаснила је једна од оснивача Удружења „Кутак Лиман 2“ Весна Димитријевић. – Тада смо више времена проводили заједно и били упућени једни на друге, те смо добили идеју да оснујемо удружење у оквиру којег бисмо могли да будемо друштвено ангажовани и активни, а уједно помогнемо локалној заједници.

За сада су активности намењене становницима тог дела града јер су тренутни капацитети мали, али свакако је пример добре праксе другим локалним заједницама.

Фото: Удружење грађана "Кутак Лиман 2"

- Људи су се у целокупну идеју укључили волонтерски, тако да својим радом и ангажовањем изузетно доприносе Удружењу – потврђује Весна Димитријевић. – Савете дају стручњаци, трудимо се да у том смислу у нашој средини имамо ентузијасте, а показало се да је разговор потребан свим генерацијама. Поред тога, дечје радионице су веома интересантне и посећене, а увек су тематске. Рецимо, поводом Светског дана позоришта са децом смо правили лутке и марионете за позоришне представе, разговарали о понашању у позоришту, значају глумаца, али и целокупне екипе захваљујући којој је неко остварење квалитетно... Увек део радионице посветимо едукацији.


Идеја о удружењу родила се још током ванредног стања прошле године, када смо се, као комшилук, окупљали у дворишту међу зградама, ван полицијског часа (Весна Димитријевић)

За кратко време створена је свест о томе да је људима заиста потребно да део свог времена проведу квалитетно и допринесу околини у којој живе. С радошћу су прихватили идеје, а Удружење наставља са друштвено активним радом.

Фото: Удружење грађана "Кутак Лиман 2"

- С поменутим активностима нећемо стати, планирамо још тога да организујемо кад околности буду дозволиле. Ослушкујемо жеље и потребе комшија, трудићемо се да им изађемо у сусрет и заједнички нађемо решење. Имамо неколицину комшија који се баве уметношћу, па бисмо волели да од њихових радова направимо изложбе. Такође, планирамо да уредимо зелене површине и спортске терене између зграда. Као удружење сматрамо да би сви требало да се понашамо одговорно према свом окружењу и личним примером то покажемо. Уједно желимо да мотивишемо и друге да своје време и енергију ангажују за неке мале, а корисне активности. Друштвено одговорно понашање, брига за људе и заједницу почињу управо тим малим корацима. Мали кораци су покретачи већих промена – поручује Весна Димитријевић.

Б. Павковић

 

Ja mislim i j…
23.05.2021 • 16:54
Bravo, LIMAN 2! Kako vidim, LEP "sarenis", je kod vas sto se tice aktivnosti i ideja koje imate i koje cete imati. Sigurno je da treba da se ukljuce, svi koji su dobrih i nadasve veselih dusa, a i oni tuzniji ce se osecati, korisno i sa druzenjem, manje usamljeno i tuzno! Na NOVOM NASELJU, je isto prelepo, stim sto su KOKICARI, uspeli sa njihovim przenjem, usmrdeti, stanove. Bul. Slobodana Jovanovica, ima takve, A pored je TRAFIKA, koja je zauzela pesacku zonu, sa friziderom za sladoled. UZAS!
Ja mislim i j…
23.05.2021 • 17:06
Izuzetno je lepo cuti, kada su LJUDI zajedno uspesni, da saradjuju, doprinose, sebi, drugima i svojoj zajednici! Zato BRAVO! Moja je zelja da INSPEKCIJA, proveri, ko ima, FILTERE, a ko ne, bilo da je mali ili veci restoran, kokicari, nemaju higijenu, pa CEO DIM I NE miris, se prosto lepi, da leti ne moze covek da dise, a o vesu, zavesama, da ne pricam! Jer i to je problem, na koji bi trebalo da se obrati paznja. Kao, prvo, NOVO NASELJE, a mislim da i DRUGE KOMSIJE imaju slican problem.
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести