Лето поново стигло у град, Новосађани похитали на Штранд

Праве летње температуре поново су стигле у наш град због чега су многи Новосађани похитали на Штранд како би се расхладили и уживали крај реке.
Strand leti
Фото: Dnevnik.rs

Будући да је жива у термометру јуче у најтоплијем делу показивала око 31 степен не чуди то што је највише посетилаца било у поподневним часовима, када је, многи би рекли, на Дунаву и најлепше. Спас од високе температуре највише њих је потражило расхлађујући се у Дунаву. Најбројнији су били млади, који су се на обали забављали уз лопту или брчкајући се у плићаку.

Деца су се са својим родитељима играла у песку и веома посвећено  правила куле и разне друге објекте од песка, а тек повремено прекидала игру не би ли кантицама узели мало речне воде и завршили „посао”. За безбедност купача и ове сезоне задужено је око 30-ак спасилаца, који на седам кула на Штранду дежурају у сменама од 8 до 20 часова

Фото: Dnevnik.rs

Осим купача традиционално је било и оних који су своје пешкире прострли на врелом песку и хватали боју или се опуштали уз хладно пиће у неком од плажних барова. Музика и звуци дунавских таласа пријали су и најстаријима, који су се, додуше, одмарали завучени у дебелој хладовини, углавном на трави. Забава уз карте или шах најбоља је за прекраћивање времена. Међу њима је био и наш суграђанин Александар Фишер који већ годинама живи у Израелу, али, како каже, свако лето проводи баш у Новом Саду и Штранду, за који га вежу најлепше успомене.

– Штранд је и данас леп као и пре, па сам овде свако лето, не идем уопште на море јер овде на Дунаву имам своје место и ту се окупљам са пријатељима са којима сам дуго година радио – прича нам Фишер. – Одрастао сам практично на Штранду и у ФК „Војводина”. Градско купалиште се доста изменило у односу на пре 30-ак година, али на лепше. Ја га памтим и пре поплаве 1965, када је све било потопљено и када су ту били бедеми.

Фото: Dnevnik.rs

Наш суграђанин додаје да иако живи у једном граду близу Тел Авива, тамо нема ни приближно истих плажа попут наше новосадске. Како нам је рекао, дуго је од свог одласка путем претплате куповао наш лист, али га однедавно прати путем сајта, како би остао упућен у то шта се у Новом Саду дешава.      

В. Бијелић

Фото: С. Шушњевић

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.7410
Најновије вести