Манифестација “Дани европске баштине 2019”: Млади представили омиљене локације

У оквиру Манифестације “Дани европске баштине 2019.” група ученика новосадских средњих школа представила је препознатљиве и њима омиљене новосадске локације кроз духовити драмски скеч “КУЛтура кроз Нови Сад” на Тргу Слободе.
mladi
Фото: Dnevnik.rs

Галерија Матице српске покренула је пројекат заједно са Позориштем младих и Архивом Војводине у септембру 2018. године. Након првог извођења тог перформанса, они су желели да Новосађанима, али и гостима нашег града, још једном представе своје занимљиве идеје. Окупљени суграђани су уживали у духовитој драмској форми, а један од глумаца и уједно ученик Гимназије “Исидора Секулић” Алекса Гачић је истакао како за њега тај перформанс представља важнији догађај зато што се, како каже, у том пројекту за мишљење питају управо млади људи.

Кустос Галерије Матице српске Станислава Јовановић је навела како су одлучили да понове перформанс на дан када се обележава “Дан европске баштине”, док су млади, осим културних установа, представили и локације на којима воле да проводе своје време попут Кеја и Штранда.

Текст и фото: К. И. И.

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести