Манифестација "Од школске клупе до атлетске стазе" седми пут одржана на Клиси

Манифестација „Од школске клупе до атлетске стазе” одржана је јуче по седми пут на игралишту ФК „Борац” на Клиси.
1
Фото: Ф. Бакић

То школско спортско такмичење, у организацији АК „Борац”, окупило је више од 2.000 предшколске и школске деце са територије Новог Сада, посебно Клисе, Слане баре и Видовданског насеља, у свим узрасним категоријама, која су трчала на стазама од 100 до 800 метара за златно, сребрно и бронзано одличје, док су учесницима који су остварили пласман до седмог места уручене дипломе.

Скуп је отворио начелник Управе за спорт и омладину града Властимир Мастиловић и истакао да Град Нови Сад непрекидно финансира бројне спортске манифестације.

– За ову годину обезбедили смо око 500 милиона динара, како за годишње, тако и за посебне програме, док смо за школска спортска такмичења издвојили 20 милиона динара – објаснио је Мастиловић. – Посебно смо поносни на програм у оквиру ког деца од првог до четвртог разреда сваког уторка и четвртка између преподневне и поподневне смене раде вежбе са наставницима, а ученици виших разреда имају могућност да од 19 до 22 часа у школским салама бесплатно тренирају.


Фото: Ф. Бакић

Плакета захвалности "Дневнику"

Атлетски клуб „Борац” доделио је и ове године плакете како би захвалио на подршци градским и покрајинским институцијама, као и Основној школи „Душан Радовић”. 

По други пут се и лист „Дневник” нашао међу добитницима плакете за допринос развоју атлетике и промоцији спорта, али и популаризацији манифестације „Од школске клупе до атлетске стазе”, са које редовно извештавамо.


Како је објаснила организаторка такмичења и председница АК „Борац” Данијела Шпирић, циљ манифестације је промоција и мотивација деце и родитеља да се у што већем броју укључе у спорт, јер је атлетика или „краљица спортова”, како је зову, кључна за развој и припрему деце за друге спортове и подстиче психофизички и индивидуални развој, самодисциплину и жељу за успехом. Према њеним речима, атлетика је за седам година постала изузетно популарана међу децом. 

– Протекле три године на манифестацији учествује више од 2.000 деце, а број појединаца и клубова из године у годину расте. То нас је навело да наредне године уведемо измене у организацији како би сви могли да учествују, а једна од идеја је да програм траје више дана – каже Данијела Шпирић.

С. Ковач

EUR/RSD 117.2710
Најновије вести