Маскенбал у центру за крај

Последња, десета недеља манифестације „Новосадско Биг дечје лето 6” почела је

и трајаће до петка, 26. августа. Програми су инспирисани глумом и пријатељством, а последњег дана манифестације, од 18 сати, одржаће се и традиционални летњи маскенбал, на углу Дунавске и Гимназијске улице, испред Градске библиотеке.

Циљ маскенбала је, као и до сада, промоција читања, дружења и награђивање маште најмлађих. Тема овогодишњег догађаја је „Сва деца света”, а обележиће га бројни забавни и плесни програми за децу. Почасна гошћа маскенбала биће ауторка књиге „С децом око света” Татјана Родић.

Током последње недеље „Новосадског Биг дечјег лета 6” посетиоци и учесници имаће прилику да учествују у интерактивним радионицама у центру за немачки језик „Ацтуелл“, школи енглеског језика „Бригхтнеш“ и у центру страних језика „Ацадемy“.

Деца ће своје физичке способности тестирати у Адреналин парку „Земља чуда” и у Капуера академији Новог Сада, а сваког радног дана од 10 до 13 часова у просторијама позоришта „Театрило“ моћи ће да уживају у луткарским представама и радионицама на којим ће имати прилике да сазнају када и како су настале лутке које се анимирају у театру сенки, као и лутке јавајке, гињол, марионете и сицилијанке.

Списак радионица, сатница, начин пријаве учешћа, информације о узрасту којем је намењен одређени програм, доступни су на сајту њњњ.новосадскодецијелето.инфо или на званичној „Фејсбук” страници ДКЦНС Дечијег културног центра. Сви програми су бесплатни за све учеснике, уз обавезну пријаву.

„Новосадско Биг дечје лето 6” организује Дечји културни центар „Деци на дар“ из Новог Сада, уз подршку Града Новог Сада и тржног центра „Биг“.

Д. Ристић

 

EUR/RSD 117.1804
Најновије вести