Милица Зелић ређа петице и плива за медаље

Милица Зелић, ученица осмог разреда ОШ „Михајло Пупин” у Ветернику, осим што је одличан ђак, врстан је спортиста.
е
Фото: приватна архива

То је потврдила освојивши златно одличје на Окружном школском такмичењу у пливању, у дисциплини делфин на 50 метара, одржаном недавно на Спенсу. Иако се такмичила у једној од најтежих дисциплина, Милица скромно каже да је остварила добар резултат због нешто слабије конкуренције у односу на прошлу годину.

Милица је се већ девет година успешано бави пливањем, а како нам је испричала, љубав према том спорту пренела јој је старија сестра.

–- Одувек сам сматрала да је пливање један од најлепших спортова – каже Милица. – С 12 година сам освојила прву медаљу на такмичењу које се одржавало у Новом Саду. То што сам први пут стала на постоље на надметању које се одржавало у мом граду ме је мотивисало да посветим више пажње тренинзима. Наравно, имала сам максималу подршку породице и пријатеља да следим своје снове. Без охрабрења успех није увек загарантован јер су најближи ти који дају ветар у леђа када је најтеже.

Милица сваког дана из Ветерника путује у Нови Сад на двочасовне тренинге у Пливачком клубу „Нови Сад”. Признаје да јој понекад путовање буде напорно јер су тренинзи увек у српротној смени у односу на часове па се често дешава да цео дан има обавезе и да је стално у журби. Ипак, наставници кажу да ретко изостаје са часова, али уколи је потребно, увек ће јој изаћи у сусрет. С друге стране, школски пријатељи су поносни на њу и цене напор који улаже.

– Имам безусловну подршку другара из разреда, који су пуни разумевања према мојим спортским обавезама – каже Милица, додајући да се увек може ослонити и на наставника Николу Пантелића који је води на такмичења. – Нажалост, разред не може сваки пут да присуствује такмичењима јер се најчешће одржавају у исто време када имамо часове.

Милица не крије да је одувек желела да се професионално бави пливањем.

– Од првог тренутка узор ми је сестра, али ако морам да бирам међу истакнутим спортистима, онда је то сигурно Нађа Хигл, због најсјајнијег одличја на Олимпијским играма – искрена је наша саговорница.

Због тога и не чуди што јој је, као и многим младим спортистима, највећа жеља да стане на олимпијско постоље и да нас, можда већ 2024. године на Олимпијским игарама у Паризу, обрадује медаљом.

С. К-ч

 

Пројекат „Приградска насеља Новог Сада” је суфинансиран од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

gala
17.09.2019 • 09:00
bravo milice ALEKSA GAGIC
Gala
17.09.2019 • 09:02
GAGIC ALEKSA
EUR/RSD 117.5653
Најновије вести