Миран кутак постао рај за проституцију

Доскоро је Ужичка улица на Салајци важила за миран део града. Ушушкана, чиста и тиха, дуго је уживала репутацију безбрижног кутка, како за оне најмлађе, тако и за њене времешне становнике.

Ипак, однедавно, у шта смо и сами имали прилику да се уверимо када смо дошли после позива дела тамошњих станара, Ужичка улица поприма другачији изглед и прети да стекне потпуно другачију репутацију.Наиме, сексуалне раднице, које су углавном ординирале на „Каћкој петљи”, преселиле су се ближе градском  језгру, тачније у Партизанску улицу.

Када уговоре посао с клијентима, обично дођу баш у нашу улицу, кажу огорчени станари.Њихове притужбе нису лажно моралисање. Свесни су, како кажу, тога да је те девојке и жене вероватно мука натерала да се баве настаријим занатом на свету, а с обзиром на то да пружање сексуалних услуга код нас није законски регулисано, принуђене су на све и свашта.

Када ујутро кренемо у продавницу или на посао, затекнемо право сметлиште. Од разбацаних кондома, убруса и марамица немате практично где да коракнете. Пошто наша улица није ни одговарајуће покривена расветом, мрачни делови су идеални за паркинг аутомобилима у којима се одвија проституција, причају забринути становници.

Наши саговорници кажу да су се због свог неочекиваног проблема обраћали и полицији. Међутим, одговорено им је да не могу „тек тако” да излазе на позиве забринутих станара јер су проституција и подвођење тешко доказиви, уколико се осумњичени не ухвате на делу.
Зато станари Ужичке улице сматрају да би чешће патролирање полицијских службеника у њиховом крају приморало и сексуалне раднице и њихову клијентелу да изаберу другу локацију. Међутим, њихова селидба сигурно не би решила основни проблем, већ би брига становника тог дела Салајке само прешла на другога.

С. Савић

 

EUR/RSD 117.5741
Најновије вести