НА ДУНАВУ У КАРЛОВЦИМА Дрво ударило у понтоне и потопило чамце

Дрво с бусеном, дугачко петнаестак метара и пречника метар и по, које је допливало Дунавом, ударило је јуче у понотоне Удружења спортских риболоваца „Дунав” у Сремским Карловцима, начинивши материјалну штету, али, на срећу, није било повређених. 
1
Фото: УСР „Дунав”

Како каже председник поменутог удружења Влада Чолић, страдали су први и други понотнон, за који је, иначе, везано 60 чамаца. Од силине удара пет чамаца је потопљено, неколико мотора откачено.

– У мојој риболовачкој каријери и дугогодишњем раду на Дунаву нисам овако нешто видео – каже Чолић. – Одмах пошто се дрво упетљало у везове и начинило штету, прискочило је десетак људи да отклони последице удара. Пријавили смо случај Лучкој капетанији Нови Сад и очекујемо процену штете.     

З. Мл.

Фото: УСР „Дунав”

Фото: УСР „Дунав”
Pera
13.08.2020 • 06:20
Koliko ja mogu da se setim pontoni su od slicnog drveca stradali bar pet puta u zadnjih 25 godina a zbog jakih oluja jos vise,tako da gospodin Colic ocigledno ima sklerozu ili ne zeli da prizna da pontonima nije mesto tu skoro na plovnom putu,treba ukopati negde marinu ili napraviti odbrambene sisteme od drva,leda...
EUR/RSD 117.5896
Најновије вести