На Фестивалу вина „Кубо фест” наступио глумац Раде Шербеџија

Дводневни фестивал вина „Кубо фест“, одржан минулог викенда на Сунчаном кеју, садржајним и богатим програмом омогућио је љубитељима добре капљице, не само да уживају у разним домаћим и страним сортама и наступу сјајног оркестра Александра Дујина, већ и посебан уметнички доживљај у дружењу са Радетом Шербеџијом.
М. Берчек/Раде Шербеџија
Фото: М. Берчек/Раде Шербеџија

Уводно фестивалско вече, „Кубо“ је одисао дегустацијом аутохтоних сорти, највише са Фрушкогорја, а 24 излагача, виноградара и винара, међу којима и произвођачи ракија, нетремице су нудили и точили чаробне напитке, бесплатно. Многобројни посетиоци, који су кружили необичном изложбеном поставком, имали су прилику да се упознају са неким од „тајних“ рецепата винара и да упореде црвена и бела вина, а посебно све популарнији розе.

Друго и завршно вече фестивала, обележио је легендарни глумац у целовечерњем наступу, у којем је најпре одиграо монодраму „Мој обрачун с њима“, сачињену од текстова Мирослава Крлеже, а затим и концерт у пратњи Дујиног бенда и поштоваоцима уприличио доживљај за незаборав, зачињен казивањем сетних стихова. На репертоару су биле риме наших чувених поета: Милана Ракића, Владислава Петковића Диса, Бранимира Џонија Штулића, Арсена Дедића… Шербеџија је, у пратњи оркестра Александра Дујина, певао „Девојку из мога краја“, „О бела ћао“, „Девојко мала“, „Ти би хтела песмом да ти кажем“, затим и његове песме, „Повратак ратника“, „До последњег даха“, „Не окрећи се, сине“ и сијасет добро знаних евергрин мелодија.

Посебан сегмент, Шербеџија је на одушевљење публике, посветио сећању на Ђорђа Балашевића - рецитовао и певао „Причу о Васи Ладачком“, чији је лик глумио у Балашевићевом филму „Као рани мраз“.

- Протекло је, ево, већ седам месеци од кад нас је напустио, а ја никад у каријери нисам срео тако великог песника, али, пре свега, храброг човека, на кога треба да буду поносни сви из Новог Сада и целе Југе - закључио је Шербеџија и по традицији, дружење са публиком завршио неизоставном, чувеном, „Не дај се, Инес“ за дуготрајни аплауз и овације.    

Б. П.

EUR/RSD 117.5851
Најновије вести