На градској плажи и отвореним базенима ограничен број посетилаца, раздаљина, дезинфекција

Због новонастале ситуације, нови распоред рада и ценовник на отвореним базенима Спенса и Спортског центра “Сајмиште”, на снази је од суботе, 4. јула, у складу са Препоруком Института за јавно здравље Војводине.
plaza strand
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Према укупној површини простора, укључујући и површину базена, а ради поштовања физичке удаљености посетилаца/корисника, на просторима СЦ „Сајмиште“ у одређеном тренутку у великом базену може да борави максимално 275 особа, у средњем базену 60 особа и 28 у дечјем базену (брчкавцу). На отвореном базену Спенса максималан број посетилаца у смени је 275.

На видљивим местима на улазима, као и у самим просторима где бораве посетиоци/корисници постављене су информације о хигијенским поступцима и смерницама о правилном понашању и мерама заштите којих би требало придржавати се у простору. То се, пре свега, односи на обавезу прања руку и потребу одржавања препоручене физичке удаљености од најмање два метра у свим правцима између посетилаца/корисника. За спровођење препоруке о физичкој удаљености задужују су редари и спасиоци на базенима. На отвореним базенима мериће се телесна температура приликом уласка у објекат, а испред улаза у објекат биће постављени препарати за дезинфекцију руку, као и дезобаријере.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Купање у сменама и нове цене улазница

Распоред смена за грађанство утврђен је на Спенсу, као и у Спортском центру “Сајмиште”. Цене појединачних улазница на оба места су 150 динара за одрасле и 100 динара за децу до 12 година, а организоване посете и сетови карата су укинути. Сатница је на оба места иста, изузетак је само додатна јутарња смена од 8 до 9 сати на отвореном базену Спенса.

Смене за грађане радним даном су од 6.30 до 7.30 часова (програм за пословне људе), од 10 до 13 часова, од 13.30 до 16.30 и од 17 до 20 часова. Смене викендом на оба базена су од 7 до 10 часова, од 10.30 до 13.30, од 14 до 17 и од 17.30 до 20.30 часова.


Подсећамо и на то да су од петка, 3. јула, на снази нове Препоруке за рад јавних купалишта на рекама и језерима Института за Јавно здравље Војводине, које је одредио Градски штаб за ванредне ситуације Града Новог Сада. Сходно томе је и ЈКП “Градско зеленило” донело одлуку о коришћењу купалишта Штранд.

Максималан број посетилаца у истом тренутку на Штранду може бити 14.400, што значи да на 100 квадратних метара може истовремено да борави максимално 15 особа. За све посетиоце и запослене минимална раздаљина између две особе мора бити метар и по до два. Прописана дистанца се односи и на боравак у води. Толика мора бити минимална раздаљина и између закупаца кабина, осим ако су у групи чланови истог домаћинства. Та раздаљина односи се и на лежаљке и друга места на купалишту или на плажи. На видљивим местима постављени су дозери са препаратима за дезинфекцију. Лежаљке и друга седећа места, као и сантарни чворови, биће редовно дезинфиковани, смеће одношено и провераваће се квалитет воде. Угоститељима је препоручена редовна дезинфекција инвентара и одржавање дистанце, а сваки посетилац би требало да се истушира на тушевима, након купања у Дунаву.

Б. П.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести