На Сајму отворена Међународна 25. изложба златарства и часовничарства

Међународна, 25. изложба златарства и часовничарства „Сјај“, отворена је јуче на новосадском сајму и траје до понедељка, 11. априла.
1
Фото: Новосадски сајам

Изложбу је отворио Милосав Леловић, власник новосадске Златаре ПАН, пожелевши много успеха колегама, пријатељима и посетиоцима у новим контактима, приказивањима нових технологија и производа, а нарочито је похвалио домаћине.

Слободан Цветковић, генерални директор Новосадског сајма, захвалио се свима који су допринели да „Сајму вратимо сјај“, после двогодишње паузе. Најскупљи експонат изложбе се налази на штанду Златаре ПАН - полуга првог српског инвестиционог злата. Тешка је један килограм, а направљена је од 24к злата, финоће 999,9. Њена вредност је око 58.000 евра и вероватно је најскупљи експонат приказан за ових 25 година.

Током четири дана биће одржана и четири стручна скупа. Јуче се говорило о средњовековном накиту у Србији - узорима, паралелама, мотивима. У недељу, 10. априла, у оквиру Изложбе ГЕМЕЏПО, предавања почињу у 11 часова, а теме ће бити „Како трагати за драгим камењем”, „Читање камена: записи макро и микросветова” и „Узроци обојености драгог камења”.

Истог дана Стручна комисија која вреднује квалитет изложених експоната, ће најуспешнијим излагачима уручити престижна признања. Радно време је од 10 до 19 часова, док ће последњег дана изложба  бити отворена од 10 до 16 часова. Улаз се не наплаћује.

С. С.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести