На Школској олимпијади у пливању најбољи на општинско -окружном

Више од 500 ђака из Јужнобачког округа учествовало је на школском општинско-окружном такмичењу у пливању, које је одржано јуче на затвореним базенима Спенса.
1
Фото: Dnevnik.rs

Деца су се тркала на 50 и 100 метара у стиловима краул, леђно, прсно и делфин, а у првој трци наступила су деца са сметњама у развоју.

Отварању такмичења присуствовао је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, који је казао да Град мора да буде иницијатор бројних пројеката да би привукао све оне који желе да се баве спортом.

– Увек ћемо подржати спортске пројекте намењене деци јер је физичка активност најзначајнија за њихово одрастање и правилан развој – истакао је Цвјетићанин, и додао да није битно којим спортом се деца баве, већ је неопходно што више малишана укључити у њега да би имали изражен осећај припадности, самопотврђивања, солидарности и да развијају тимски дух. – Када је реч о пројектима које спроводи Градски савез за школски спорт, као и о различитим такмичењима на нивоу града, покрајине и републике, наши први кораци су били скромни. Међутим, сада се можемо похвалити да нас следеће године очекује организација Школске олимпијаде у нашем граду, што доказује да се деци и њиховом бављењу физиком активношћу придаје велика пажња.

Фото: Dnevnik.rs

Једнаке шансе за све

Савез за школски спорт је од прошле године увео у систем такмичења и децу са сметњама у развоју.

– На тај начин желимо да позовемо и мотивишемо професоре, родитеље и децу која похађају основну школу, а који желе да се укључе у бесплатне спортске ваннаставне активности, да се јаве Савезу за школски спорт да бисмо их могли укључити у наше редовне програм и омогућити да се и деца са сметњама у развоју баве спортом – нагласила је Александра Марјанац, и закључила да је сваке године све више малишана укључено у такмичења, а Савез и Град ће увек обезбедити услове да би и деца са сметњама у развоју могла уживати у спорт и такмичењу.


Цвјетићанин је подсетио на то да је Градска управа за спорт и омладину увек спремна да помогне, а да је претходне године уложила више од 20 милиона динара само у пројекте Савеза за школски спорт.

Деца су се тркала на 50 и 100 метара у стиловима краул, леђно, прсно и делфин, а у првој трци наступила су деца са сметњама у развоју

Генерална секретарка Савеза за школски спорт Новог Сада Александра Марјанац појаснила је да је такмичење изузетно важно за децу јер првопласирани стичу право да учествују на Школској олимпијади која ће бити одржана у мају наредне године. Она се захвалила Градској управи за спорт и омладину која је омогућила да се такмичање реализује, али и што увек пружа безрезервну подршку за сва такмичења које Савез организује.

Текст и фото: С. Ковач

Пројекат „Нови Сад-Спортом до здрављареализовао јеДВП дигиталуз подршку Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио новац

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести