НА СТАЗИ ДО БРАНКОВОГ ГРОБА НА СТРАЖИЛОВУ Никао први од четири мостића, у суботу праве други

Први од четири дрвена моста направљен је на стази која води до гроба песника Бранка Радичевића на Стражилову у оквиру њене реконструкције која је о трошку Покрајинске владе започета половином јануара.
а
Фото: МИНО

Како сазнајемо на терену, где радници предузећа ДНБ Консалтинг из Лазаревца неуморно поплочавају стазу дугу 954 метра, остало је да се заврши око 30 одсто стазе, односно 270 метара, направе још три мостића, два степеништа и сазида пет потпорних зидова. Рок за завршетак целокупног посла је 1. јун, а од 1. до 7. маја радови се неће изводити због празника.

По речима запослених из тог лазаревачког предузећа, у суботу је на реду градња другог дрвеног моста када ће бити забрањен пролазак стазом.

Фото: МИНО

Како објашњавају, пројектом је предвиђено копање канала испод моста за одвод бујичних вода и када се то ради, стаза не може да се користи на месту извођења посла. За тај захват, којим је обухваћено и облагање канала каменом, потребан им је један дан, а већ сутрадан постављају конструкцију моста.

Остало је да се заврши око 30 одсто стазе, односно 270 метара, направе три мостића, два степеништа и сазида пет потпорних зидова
Фото: МИНО

Приликом градње првог моста излетници су били прилично непријатељски расположени према радницима због забране проласка тим делом стазе, па они моле за разумевање, јер природа посла намеће обуставу кретања док трају поменути радови.

Фото: МИНО

Стаза је све време од почетка радова била на располагању излетницима иако је њихов пролазак ометао раднике у послу.

Фото: МИНО

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести