НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Марина Цветкова, Никола Буквић и Марко Моићевић

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Марина Цветкова, Никола Буквић и Марко Моићевић у прошлој школској години похађали су Основну школу „Јован Поповић”. На билборду су се ове године нашли због успеха на републичким такмичењима из више предмета.
и
Фото: Учим + Знам = Вредим

Марко Моићевић ученик је седмог разреда. У протеклој школској години освојио је друго место на Републичком такмичењу из физике. Марина је била најбоља у својој категорији на Републичком такмичењу из руског језика, али је освојила и треће место на међународном такмичењу из ликовне културе. Школовање наставља на Смеру физиотерапеутски техничар у Медицинској школи „7. април“ у Новом Саду.

– Волим језике, али сам хтела да упишем Смер физиотерапеута – каже Марина Цветкова. –  Желим да наставим школовање на Медицинском факултету и будем хирург.

Никола Буквић ученик је осмог разреда. У протеклој школској години освојио је друго место на Републичком такмичењу из историје.

– Волим историју, зато сам и одлучио да своје знање проверим на такмичењима – наводи Никола. – Још се нисам определио за животни позив, али планирам да упишем гимназију и себи „купим” још мало времена до одлука о томе куда и шта даље.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта и ове године је Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе – ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести