НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученице школе „Светозар Марковић Тоза”

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученице школе „Светозар Марковић Тоза” у прошлој години учествовале су и освајале награде на многим такмичењима. Елена Ћирић освојила је прво место на државном такмичењу у ракетном моделарству.
р
Фото: Учим + Знам = Вредим

– Пре свега ме је наставница мотивисала да се пријавим за то такмичење и било ми је веома интересатно да сама склапам ракете – каже Елена. – Углавном се добију готови делови који треба да се склопе и касније се те ракете испаљују и гледа се колико је која летела.

Ања Маринковић у протеклој години освојила је треће место на Републичком такмичењу из књижевности.

– Требало је много литературе прочитати да бих се спремила за такмичење, али није ми било тешко пошто је све занимљиво – наводи Ања. – У будућности бих волела да се бавим медицином и да постанем пластични хирург.

Леа Ајзенбергер је на Републичком такмичењу из физике остварила друго место.

– За припрему за такмичење ми је требало доста времена, али то доста зависи и од области коју припремам – наводи Леа. – У будућности бих волела да студирам астрофизику или квантну физику зато што сам одмалена волела да спознајем свет око себе. Сматрам да је сама примена математике у оквиру физике један интересантан прозор у свет, а зна се да је човека кроз векове вукла само жеља ка напретку и сазнањима.

Ана Молнар у протеклој школској години освојила је прво место на Републичком такмичењу из српског језика.

– Такмичење захтева свакодневне припреме. Сваки дан бар по пола сата – истиче Ана. – Мотивацију за такмичења црпла сам из жеље да покажем другарима да школа није досадна, као што они мисле, већ да може бити и занимљиво и да се много научи. Волела бих да се у будућности бавим истраживачким радом.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести