НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученици Основне музичке школе „Јосип Славенски”

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученици Основне музичке школе „Јосип Славенски” у протеклој години остварили су значајне резултате на такмичењима, а пет ђака који су као солисти освајали бројне награде нашло се на билборду у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим” у 2018. години.
р
Фото: Учим + Знам = Вредим

Најмлађа међу њима Ана Јовановић, као ученица клавира, освојила је више првих награда на домаћим и међународним такмичењима, а најбоља је била на 9. међународном музичком такмичењу у Београду. – Мој сан је да кад порастем постанем позната пијанисткиња и да наставим да нижем успехе – каже Ана Јовановић.

Александар Вишић, ученик тамбуре, два пута био је најбољи – лауреат 19. фестивала уметничке тамбуре „Илија Љубен”, те Републичког такмичења музичких и балетских школа у Београду у категорији тамбура е-прим.

– Прво сам хтео да свирам гитару, али кад сам чуо тамбуру, одлучио сам да ипак свирам тај инструмент – наводи Александар Вишић.

Оливер Паклединац најбољи од свих био је на Републичком такмичењу музичких и балетских школа у Београду у трећој категорији тамбурица е-прим.

– Није ми требало много да се спремим за такмичење, пола сата сваки дан, волим да свирам па то не гледам као додатни труд и вежбу – истиче Оливер Паклединац.

Невена Ташин бројне награде освајала је на такмичењима виолиниста, али и из теорије музике. Тако је из виолине освојила прву награду у трећој А категорији на Републичком такмичењу музичких и балетских школа у Београду, али и прву награду с максималних 100 бодова у 3. Б категорији теорије музике на 25. републичком такмичењу из солфеђа и теоријских предмета.

– Почела сам да свирам с осам година и такмичила готово сваке године – наводи Невена Ташин. – Треба много времена, рада и труда да се уложи, али исплати се.

Вања Перић чак с пет такмичења у 2018.  вратила се с првом наградом и 100 максималних бодова. Специјалну награду освојила је на Интернационалном такмичењу „Михајло Николовски” у Битољу, а једна од награда освојена је и у 3. Б категорији теорије музике на 25. републичком такмичењу из солфеђа и теоријских предмета.

– У музици највише волим теорију, а најинтересантнији ми је барок – каже Вања Перић.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим” реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности.Генерални спонзор и ове године је Ерсте банка.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести