Највише медаља деци из Новог Сада

Пливачи из Новог Сада били су најуспешнији на Окружном школском такмичењу за ученике и ученице основних и средњих школа одржаном прекјуче на Спенсу.
Školsko plivačko takmičenje u Novom Sadu  Foto: SŠSNS
Фото: Foto: SŠSNS

Друго место заузели су такмичари из Врбаса, а треће из Бечеја. На такмичењу је учествовало 450 пливача из 54 основне и 28 средњих школа из осам општина Јужнобачког округа (Бачка Паланка, Врбас, Нови Сад, Бечеј, Србобран, Сремски Карловци, Темерин и Беочин), што је до сада било најмасовније школско такмичење.

Ученици су се такмичили у четири дисциплине: краул, леђно, прсно и делфин. Средњошколци су пливали деонице од 100 метара, а основци од 50 у једној дисциплини.

– За учешће на Републичком такмичењу у Крагујевцу стеки су право сви првопласирани такмичари – рекла је генерална секретарка Савеза за школски спорт Александра Марјанац. – Нагласила бих да је Савез за школски спорт града Новог Сада први пут организовао такмичење у пливању за ученике с инвалидитетом. Циљ нам је био да пробудимо свест код младих и њихових родитеља да их анимирају и укључе што више деце у секције и омогућимо свима да се баве спортом. Поносна сам на наш град и веома захвална члану градског већа за спорт Огњену Цвјетићанину и Градској управи за спорт и омладину за изузетнпј подршци коју пружају Савезу за школски спорт града Новог Сада.

По њеним речима, главни циљ Савеза, у сарадњи с локалном самоуправом, јесте да се што више деце укључи у бесплатне ваннаставне спортске секције које су омогућене свим ученицима основних школа у Новом Саду.

– Планирамо сарадњу са Савезом за спорт и рекреацију инвалида Новог Сада, да би се омогућила и обезбедила такмичења. Наравно, она морају да буду прилагођена свима, тако да свако дете може да се бави физичким активностима и учествује на школским такмичењима. Нагласила бих да је јучерашње такмичење за нас велики корак и леп почетак – рекла је Александра Марјанац.  Ј. Г.

Пројекат „Школски и аматерски спорт Новог Сада” суфинансиран је од Града Новог Сада, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.1793
Најновије вести