Недеља италијанске кухиње од 19. до 25. новембра у Новом Саду

БЕОГРАД: Треће издање Недеље италијанске кухиње у свету биће одржано од 19. до 25. новембра у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици. 
pasta
Фото: pixabay.com

Организатори најављују семинаре о традиционалним италијанским производима, предавања и демонстрације кулинарских умећа угледних италијанских кувара, радионице италијанске кухиње, дводневни сајам који представља високо квалитетне италијанске производе и посебно вече посвећено италијанској кухињи на авионским летовима прве класе. 

Поред тога, од 15. новембра у Макси супермаркетима у Србији, који је главни партнер манифестације, биће промовисани италијански производи. 

Такође, сада већ традиционално, 28 ресторана у Београду, Новом Саду, Нишу и Суботици имаће у понуди италијанске меније посебно намењене за своје госте.

Италија ове године организује Недељу италијанске кухиње у свету са преко 1.000 догађања у својих 296 дипломатских и конзуларних представништава. 

Тема овогодишњег издања биће "Медитеранска исхрана".

Недељу италијанске кухиње у Србији организује Амбасада Италије у Београду у сарадњи са Италијанским институтом за културу (ИИЦ), Италијанском агенцијом за спољну трговину (ИЦЕ), Комором италијанско-српских привредника (ЧИС), Удружењем италијанских привредника у Србији (Confindustria Serbia), Почасним конзулатом Италије у Суботици и Културним центром Пиажа Италиа из Суботице, уз подршку српских и италијанских компанија. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести