Ненад Миленковић: Сремски Карловци не одустају од статуса Града

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић каже да је туризам грана која мора бити носилац развоја њихове општине. Општина је управо зато аплицирала код приступних фондова и прошла на значајном ЕУ пројекту међуграничне сарадње с Мађарском.
Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković Foto: Dnevnik.rs
Фото: Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић Фото: Дневник.рс

„Општина је добила пројекат за изградњу туристичког пристаништа за бродове вредан 15 милиона динара“, каже Миленковић.Такође, појачано је пласирање и промоција домаћих брендова, попут Бермета и Куглофа као заштитних знакова када су у питању аутентични карловачки производи.„Недавно је урађен и приступни пут до Видиковца и отворен је и ресторански садржај на самом Видиковцу“, навео је Миленковић.

Изградња туристичког пристаништа је почела.„Паралелно с изградњом пристаништа, покренули смо процедуру израде пројектно-техничке документације за приступни пут до њега“, напомиње Миленковић, и додаје да ће изградња бити готова до краја идуће године. „Након тога у плану је изградња туристичког пристаништа за бродове, који ће представљати значајну туристичку понуду.“


Планови за 2018.

Председник општине Ненад Миленковић каже да у 2018. години планирају да аплицирају за комплетну реконструкцију Улице браће Анђелић, пута до Стражилова, Матошеве улице, затим комунално опремање локације за изградњу укупно 15 социјалних станова на Черату. Сремски Карловци у предстојећој години планирају и реконструкцију пешачке стазе у Улици Карловачких ђака и окретнице на Дудари, која ће омогућити квалитетан и безбедан прилаз згради вртића, али и приступну саобраћајницу до лучког подручја. У плану је и идејно решење за партерно уређење дела центра.


Фото: Општина Сремски Карловци Фото: Дневник.рс/Ј. Ивановић

У години за нама покренута су два врло важна питања када је реч о будућности Сремских Карловаца. Једно се односи на враћање статуса града, а друго на реактивирање Закона о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца.

Из Карловаца стижу најлепше жеље за празнике свим суграђанима, и да наредна година буде још успешнија и боља.

М. Ст.

 

EUR/RSD 118.3414
Најновије вести