НИКАД ЛАКШЕ ДО НАГРАДЕ Још 10 дана за студенте да напишу 500 карактера и освоје бицикл, мобилни телефон, или бесплатне улазнице

Остало је још 10 дана до завршетка литерарног наградног конкурса "Срце мог града" Студентског центра"Нови Сад".
w
Фото: pixabay.com

Студенти који живе у студентским домовима, могу да освоје вредне награде, ако на имејл studentskicentarnovisad@gmail.com до 30. новембра пошаљу текст до 500 карактера којим ће описати свој омиљени део Новог Сада. Прво место је бицикл и бесплатна чланарина у Градској библиотеци града Новог Сада. Другопласирани рад осваја мобилни телефон и пропусницу за улазак на базене ЈП СПЦ „Војоводина“, а трећепласирани блу-тут слушалице и бесплатне улазнице за све програме Позоришта младих и бесплатне улазница за програме Студентског културног центра Нови Сад.Сва три награђена рада добијају бесплатну исхрану у студентском ресторану.

Конкурс је другу годину заредом расписан поводом 8. септембра Међународног дана писмености, у сарадњи са Градском библиотеком, ЈП СПЦ "Војводина", Позориштем младих и Студентским културним центром.

Фото: pixabay.com

- Пропозиције конкурса прилагођене су савременим видовима комуникације који диктирају друштвене мреже, где су најбоље рејтинговане објаве до 500 карактера. С друге стране, број карактера није мерило квалитета. "Суматра" Милоша Црњанског, чији је нацрт настао у једном новосадском хотелу и која представља прекретницу у српској поезији, има само 456 карактера. Наравно, не могу сви бити Црњански. И то не очекујемо. Конкурс нуди велике могућности за све креативне студенте, склоне писању и представља активност која је усмерена на продубљивање везе између Новог Сада и студентске популације, која живи у студентским домовима - каже Зоран Мартиновић, директор Студентског центра "Нови Сад".

Конкурс траједо 30. новембра. Радове ће оцењивати жири који ће чинити представници Студентског центра "Нови Сад", Студентског културног цента, Градске библиотетке, СПЕНС-а и Позоришта младих. Резултати ће бити објављени 15. децембра.

Први конкурс "Срце мог града" одржан је прошле године. Укупно је стигло 170 студентских радова.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести