Ноћ истраживача ове године у онлајн формату

НОВИ САД: Европска „Ноћ истраживача“ биће одржана сутра од 17 часова уз поштовање свих епидемиолошких мера, те ће већина програма бити у онлајн формату.
i
Фото: Promo

Уз неколико кликова, највећа и најзабавнија научна журка биће доступна свим радозналцима, а тема овогодишње „Ноћи истраживача“ је дигитална наука. Све информације о садржајима могуће је проверити на сајту www.nocistrazivaca.rs.

У оквиру манифестације, истраживачи ће у „лајв” стримингу на Јутјуб каналу „Ноћ истраживача Нови Сад“ посетиоце дочекати с неколико предавања на тему епидемије ковид-19, али и овогодишњих научних достигнућа, а посетиоци ће у коментарима моћи да постављају питања предавачима. Предавање „Шта су то вируси?” биће одржано од 17 часова, а од 17.45 следи тема „Да ли нас маске стварно штите од вируса и друге медицинске недоумице”. Након тога, од 18.30 часова биће одржано предавање „Чудна понашања током ковид-19 пандемије”, а потом од 19.15 часова предавање на тему „Да ли 5Г антене и зрачење заиста утичу на вирусе?”. „Космос уживо са Марином и Теодором” моћи ће да се погледа од 20 часова.

На Јутјуб каналу „Ноћ истраживача Нови Сад“ постављене су демонстрације дигиталне науке. Андроид апликација „Нигхт оф Ресеарћерс 2020“, која може да се преузме на „Гугл Плеј“ продавници, омогућиће свакоме да кроз игру „Лов на науку” сакупи одређен број трофеја у граду и тако оствари право да учествује у квизу у „Научном игралишту” и освоји награду.

У павиљону поред зграде Ректората у Новом Саду у току је изложба интерактивних експоната „Научно игралиште”, коју љубитељи науке и нових сазнања могу да посете до краја новембра од 14 до 18 часова сваког дана, осим недеље.

Европску ноћ истраживача у Србији новчано помаже програм „ХОРИЗОН 2020“, који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности у оквиру потпрограма „Марија Склодовска-Кири“.

Б. П.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести