Новац из буџета града, покрајине и републике

Пројекат „Нови Сад 2021– Европска престоница културе” финансираће се делом из буџета Града Новог Сада, укључујући и трансфере од других нивоа власти,

односно из буџета Републике Србије и буџета Аутономне Покрајине Војводине, као и из других извора, одлучено је на јучерашњој седници на којој су чланице и чланови Савета за културу подржали Предлог одлуке о финансирању пројекта.

Тим пројектом се Град Нови Сад кандидовао у програму Европске уније под називом „Европска престоница културе 2021” и понео је ту ласкаву титулу.

Како је на седници наглашено, титула Европске престонице културе може донети огромну корист култури града, појачати социјално-економске аспекте и пружити могућност да се град регенерише и поправи положај на европској и међународној сцени. Она је ствар престижа, али исто тако и средство за брз и свеобухватан развој одабраног града, и због тога је значај изузетно велик за све његове грађане и све структуре, од привредних преко културних до политичких.

Финансијски план Пројекта садржи новац планиран за оперативне трошкове и за капитална улагања по годинама реализације од 2017. до 2021. године, а утврђено је да ће се 75 одсто оперативних трошкова распоредити за програмске трошкове, 13 одсто за трошкове маркетинга и комуникације и 12 одсто за накнаде за рад и друге административне трошкове. Реализацију Пројекта неопходно је почети 1. јануара 2017. године. 
Ј. Р.

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести