Нови курсеви за љубитеље вина

Винска Академија Србије од септембра уводи још неколико занимљивих обука и нивоа познавања вина. Више детаља ускоро ће бити истакнуто и на сајту академије www.vinskaakademija.com.
e
Фото: pixabay.com

Како наговештавају из Винске академије, љубитељи и људи из света вина имаће прилику међу њима да одаберу чак и врло напредне и захтевне курсеве, који подразумевају  и претходне припреме за похађање обука.

Као и претходне, обуке ће се одржавати на правом месту з ато – у просторијама огледног добра  Департмана за воћарство, виноградарство, хортикултуру и пејзажну архитектуру Пољопривредног факултета, који се налази у насељу Дудара у Сремским Карловцима. Курсеви обавезно садрже теоријску обуку и практичну дегустацију вина. Од нивоа зависи избор сорти и број. Предавачи су стручњаци из ове области, попут оснивача Винске академије мастера пољопривреде и енолога Љубице Радан.

Винска академија Србије је основана 2015. године, кад је и постала део најпрестизније и најцењеније винске школе на свету – Wine and Spirit Education Trust - wset. Од тада се организују сертификоване WSET обуке по истом систему као и у поменутој винској школи, што омогућава сваком полазнику да без одласка у иностранство, у Сремским Карловцима где се одржавају обуке Винске академије, похађа неке од курсева и добије сертификат који је признат у целом свету.

Зорица Милосављевић

 

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести