Новосађани траже спас од тропске врућине, жива у термометру иде преко 40

Температура у Новом Саду, у хладу, данас иде и до 28 степени. Ипак, на отвореном, скала на термометру ишла је и преко 40 подеока.
1
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Спас од тропских врућина протеклих неколико дана Новосађани су потражили углавном крај воде, било оне базенске или дунавске. Слично је било и јуче, уверили смо се на базенима СЦ „Сајмиште”, где су бројни суграђани покушали да се расхладе купањем и хладним освежењем. Како за наш лист истиче управник Спортског центра „Сајмиште” Милан Миличић, када је леп дан, тај базен дневно посети око 1.000 људи, док викендом број посетилаца прелази 2.000, а у недељу, 11. августа, на базенима је било близу 3.000 људи.

Он је рекао како грађани највише долазе у јутарњим сатима и одлазе око 12-13 часова, када је сунце најјаче. Велики број Новосађана због посла долази тек након 15 часова, када је карта 100 динара јефтинија те износи 200 динара. Ипак, најбројнија су деца с родитељима.

– Наш базен је сјајан за родитеље с децом, тако да њих има највише. Наравно, долази и велики број младих, као и запослених, који стижу после посла – казао је Милан Миличић. – Наши посетиоци најчешће кажу да долазе због зеленила, а прошле године је и све реновирано. Тада је додат пулт с кључевима, касете, ормари и кабине за пресвлачење. Направљена су нова купатила, кабине за бебе и децу, тушеви, санитарије и уграђене су бехатон коцке. Остало је још само да се поставе нове плочице, што је такође у плану.

Да је тај базен савршен за децу, доказ су манифестације које се одржавају сваке среде, петка и недеље под називом „Лето на базену”. Тада се приређују програми и анимације за децу, а понекад се деле и поклони. Осим тога, прошлог викенда је суграђане забављао дечко који је држао зумбу и фитнес.

А како је то било некад, најбоље могу казати они који су пре много година долазили на исту адресу. Једна од њих је суграђанка Светлана Гајдобрански, која је на базен јуче дошла са сестром. Она је као девојка имала навику да долази, што се временом, због обавеза, променило. Сада опет долази да би уживала, али и да би се, како каже, присетила девојачких дана.

– Када дођемо на базен, углавном пливамо, понесемо кафу од куће, пијуцкамо, причамо, шалимо се и уживамо – навела је Светлана Гајдобранкси. – Такође коментаришемо измене које су рађене на базену и присећамо се како је то било пре. Више волимо како је било некад јер нас подсећа на наше време, али свиђа ми се овде јер има и хладовине. Свако, просто, може себи да удовољи. Ми имамо базен и код куће, али то није то, овде је другачије и лепше.

У групама или сами, јуче су се грађани опуштали сунчајући се, купајући, али и уживајући у храни и пићу која се нуди у кафићима на базену. Приметно је да су цене ниже у односу на Штранд, те мекика кошта 100 динара, а панцероте 150. За популарне гирице потребно је издвојити око 120 динара, док се палачинке крећу од 80 до 120. Хот дог кошта око 130 динара, колико и помфрит. Понуда сладоледа је велика, а крофнице преливене чоколадом продају се за 150 динара. Главно освежење љубитељима пива представља оно точено, за које је потребно издвојити око 150 динара, а у понуди су и бројна друга пића.

Наш базен је сјајан за родитеље с децом, тако да њих има највише. Долази и велики број младих, као и запослених, који стижу после посла (Милан Миличић)

Двадесетшестогодишњи Веселин Машић је доказ да на базен „Сајмиште” не долазе само Новосађани. Он је из Апатина и тренутно је на годишњем одмору те је одлучио да посети друштво у Новом Саду и у потпуности на леп начин искористи свој одмор.

– Ово ми је трећи пут да сам овде и стварно је све фино, лепо, чисто и нема крађа, тако да сам задовољан – закључио је Машић.

Дневна улазница за одрасле стаје 300 динара, а за децу 200. Базен је отворен до 9. септембра ове године, сваког радног дана од 10 до 18.30 часова и викендом од 9 до 19 часова.

К. Ивковић Ивандекић

Фото: Ф. Бакић

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести