Новосађани у Нову годину весело, с лепим жељама

Нови Сад је протеклих неколико дана узбуркан. На улицама гужва, мимоилазе се и млади и стари. Увелико се купује, како храна и пиће, тако и поклони, одећа и обућа за дочек Нове 2018. године.
nova godina na trgu, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Град је одавно у празничном руху, тргови и улице спремни су за све који ће најлуђу ноћ дочекати на отвореном, млади ће се проводити по клубовима и кафићима, а неки ће Нову годину дочекати у кругу породице, код рођака или пријатеља. Има и оних који једва чекају провод у ресторанима и хотелима, али и оних који ће, и пре поноћи, славити на све популарнијим дневним журкама, које почињу око поднева и трају до 18 или 19 часова.

Подсећамо да ће на овогодишњем дочеку Нове године на Тргу слободе наступити Дарко Рундек и његов оркестар, „Плави оркестар” и С. А. Р.С, док ће на преостале три локације током целог дана учествовати педесетак извођача. За 31. децембар ангажоване су редитељка уметничког концепта Маргарета Таборош и дизајнерка светла и архитекткиња Милица Стојшић, док ће специјално дизајниран ватромет бити дело принца Ђорђа Карађорђевића и Шкота Мајка Нокса.

Најављено је да ће Тргу републике бити уприличени концерти бендова најразличитијих жанрова, од тамбурице до yеза, док ће посетиоце забављати мноштво аниматора, акробата и жонглера. Осим музичке понуде, на Тргу републике својом гастрономском понудом представиће се и локални аутентични ресторани, као и локални произвођачи занатског пива и домаћих пића са Фрушке горе. За најмлађе ће бити забаве у Леденој шуми у Дунавском парку, уз посебан дневни програм с аниматорима, наступима дечијих хорова и бројним другим садржајима. Они који се не уморе од целодневне понуде, у „Студију М“ моћи ће, сад већ у новој години, да слушају и играју уз електронску музику с две бине, за коју ће бити задужени познати домаћи и страни ди-џејеви.

Фото: Dnevnik.rs

Новосађани, како смо се уверили, дочекаће 2018. весело, раздрагано, уз иће, пиће и добру музику, свако према свом укусу. Свима је важно да и у наредној годину буду здрави, да раде, да им породице буду на окупу. И ми се придружујемо и свим нашим читаоцима желимо срећну и берићетну Нову годину.

Н. Х.

EUR/RSD 118.3695
Најновије вести