Новосађанин Зоран Зивлак стигао у Катар бициклом, дочекао га Тадић

НОВИ САД: Новосађанин Зоран Зивлак, професор географије и рекреативни спортиста, допутовао је бициклом у Катар како би подржао репрезентацију Србије.
z
Фото: Youtube Printscreen

Пут Катара кренуо је преко Бугарске, Грузије, Јерменије, Ирана, Емирата и Саудијске Арабије, а за то му је требало више од четири месеца на путу.

Подвиг вредан дивљења није прошао неопажено код српске делегације у Катару, па је Зивлак наишао на пријем какав и доликује за његову авантуру.

– Хвала на дочеку. Када ја дођем, ми побеђујемо. Надам се и сада. Нешто дуже од четири месеца трајало је путовање. Било је за душу, па се мало отегло. Кризних тренутака било је свакодневно, али када дођете на циљ, првенство је ваше. Најлепше је било кроз Иран, пун сам утисака, рекао је Зоран и потом открио шта носи са собом на пут:

– Чергарски је то живот. Захтева пуно, са мало тога можете да преживите, сви смо конформисти, па дочекамо некада и хотел. Најосновније понесем, шатор, одећу за топле и хладније услове.

Након успешно пређеног пута, дочекао га је Душан Тадић са којим је разменио утиске о путовању, а капитену „орлова“ поклонио је сувенир, а овај му се одужио потписаном мајицом.

Miroslav Savic
25.11.2022 • 11:00
Bravo kolega! To samo geograf moze! Samo napred, svet je mali, zivot je kratak! Pozdrav iz UK, Miroslav Savic, prof
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести