Новосадска топлана имала много посла између две грејне сезоне: Обнова вреловода у финалној фази

Ремонти и ревитализација техничког система Новосадске топлане у периоду између две грејне сезоне одвијају се планираном динамиком и неће утицати на почетак овогодишње грејне сезоне, саопштавају у овом предузећу.
14-2 toplana Bulevar kralja Petra I 01
Фото: ЈКП Новосадска топлана

Приликом извођења сложених и обимних радова на фреквентним саобраћајницама, посебна пажња, како појашњавају, посвећује се што мањем додатном оптерећењу саобраћаја, па се тако овог лета велики број радова на вреловодној мрежи изводи у фазама.

- Реконструкција и изградња вреловодне мреже и прикључака Новосадске топлане у потпуности завршени на Трифковићевом и Тргу Доситеја Обрадовића, у блоку Дунавске, Иве Лоле Рибара и Улице војводе Путника, као и у блоку Стевана Мусића, Максима Горког и Улице Јована Ђорђевића, на Булевару кнеза Милоша, у Васе Стајића и делу Руменачке улице - подсећају у Топлани. - С обзиром на то да је на појединим деоницама завршетак радова планиран за крај септембра, односно октобар, важно је напоменути да радови неће утицати на почетак предстојеће грејне сезоне у Новом Саду. Вреловодна мрежа ће на време бити повезана и функционална, док невраћене површине у технички исправно стање ни у ком случају не утичу на квалитет и континуитет испоруке топлотне енергије за грејање на почетку грејне сезоне.

Даље истичу да је 18. августа почела прва фаза реконструкције вреловодне мреже и прикључака у блоку Булевара краља Петра Првог и Улице Краљевића Марка. Због тога је за саобраћај затворена трака уз непарну страну Булевара краља Петра Првог у делу од Булевара ослобођења до Улице браће Јовандић. Саобраћај се одвија у другој коловозној траци двосмерно, уз ограничење брзине на 30 километара на сат. Забрањено је скретање десно са Булевара ослобођења на Булевар краља Петра Првог из смера од Улице Павла Папа, на Булевару краља Петра Првог из смера Улице Саве Ковачевића, према Булевару ослобођења дозвољено је скретање десно и смер право и са Булевара ослобођења ка Улици браће Јовандић такође је дозвољено скретање десно и смер право, и тако све до 20. септембра.


Завршити радове на кућним инсталацијама

У предузећу подсећају кориснике услуга да започети радови на кућним инсталацијама морају бити завршени и њихов завршетак пријављен Одсеку за односе с потрошачима „Новосадске топлане“ најкасније до среде, 1. септембра. Корисници завршетак радова могу пријавити позивањем броја телефона 0800-100-021, Одсека за односе с потрошачима, сваког дана од 7 до 20 сати.


Почетак друге фазе реконструкције вреловодне мреже и прикључака у блоку Булевара краља Петра Првог и Улице Краљевића Марка почео је у петак. Подразумева забрану саобраћаја на Булевару краља Петра Првог, у делу од Браће Јовандић до Улице Краљевића Марка. Саобраћај се преусмерава у другу коловозну траку, где ће се одвијати двосмерно уз ограничење брзине на 30 километара на сат и то до 20. октобра. Трећа фаза радова почиње данас због чега ће до 10. септембра саобраћај бити забрањен у раскрсници Булевара краља Петра Првог и Улице браће Јовандић, а Улица браће Јовандић биће „слепа” из смера улица Димитрија Аврамовића и Краљевића Марка према Булевару краља Петра Првог.

Фото: ЈКП Новосадска топлана

Изградња магистралног вреловода и вреловодног прикључка за објекат у Суботичкој улици број 71 траје до 13. септембра, а до тада је забрањен саобраћај у делу Суботичке улице, од раскрснице са Улицом Тихомира Остојића до раскрснице са Булеваром патријарха Павла. Изградња вреловодног прикључка одвијају се и на Житном тргу за објекат број 3. Заузет је део саобраћајне траке на Житном тргу испред броја 3 и саобраћај се одвија уз наизменично пропуштање возила, са ограничењем брзине на 30 километара на сат до 19. септембра. Планираном динамиком тече и реконструкција вреловода и вреловодних прикључака у Улици Данила Киша.


Саобраћајница иза Народног фронта 73 затворена

Реконструкција вреловодног прикључка за објекат у Улици Народног фронта број 73 (објекат Атријум), траје до 27. септембра, а све до тада је саобраћај у Улици Милоша Црњанског код броја 2 забрањен и поменута улица је „слепа“ из смера Улице Народног фронта до објекта број 2 у Милоша Црњанског. Из смера Улице 1.300 каплара одређује се обавезан смер десно у Улицу Јожефа Марчока. Режијска саобраћајница Улице Народног фронта иза објекта број 73 је затворена за саобраћај до Улице Милоша Црњанског.


- До 6. октобра забрањен је саобраћај у Улици Данила Киша, у делу од Улице Браће Рибникар до Гогољеве улице, укључујући и раскрсницу улица Данила Киша и Гогољеве. Обнова вреловодне мреже у Улици Стевана Момчиловића, где је за саобраћај затворен део ове улице, од кућног броја 12 до Булевара кнеза Милоша, такође се одвијају планираном динамиком, а наведена измена режима саобраћаја у Улици Стевана Момчиловића на снази је до 4. септембра. С обзиром на то да ће се радови одвијати фазно, јавност ће благовремно бити обавештена о даљој динамици радова и изменама режима саобраћаја, док је планирани рок за завршетак свих радова на наведеној локацији 4. октобар - саопштавају у „Топлани„.

Раније започети радови у блоку Булевара ослобођења и Улице Бранимира Ћосића су у завршној фази, тачније у завршници су грађевински радови са којим се, упоредо, одвијају радови на враћању површине у технички исправно стање. У идентичној фази су и радови на деоници дуж Футошког пута од броја 26 до Улице Анђе Ранковић, као и у Гајевој и Улици Антуна Урбана. У блоку Булевара ослобођења и Гагаринове улице, потом у блоку Булевара ослобођења и Тургењеве улице, као и у Бачкој улици у току су радови на враћању површине у првобитно стање и у самој су завршници. Радови на враћању површина у технички исправно стање одвијају се још и у Полгар Андраша и Ловћенској улици.

С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.3326
Најновије вести