Новосадске  „Опасне ласице” најбоље на “Извиђачким играма”

На традиционалном државном такмичењу Савеза извиђача Србије „Извиђачке игре”, одржаном у Крушевцу протеклог викенда (31. август - 2. септембар), екипа „Опасне ласице” Одреда извиђача „Мирослав Мика Антић” с Детелинаре освојила је пехар за прво место у конкуренцији млађих планинки од 11 до 15 година.
1
Фото: Dnevnik.rs

С извиђачима из целе Србије такмичиле су се у брзом подизању и рушењу шатора, везивању чворова, релејној сигнализацији, пикаду с квизом, полигону спретности и увек атрактивним дисциплинама – пливању и прелажењу водене препреке на сплаву који су саме направиле.

У прелепом амбијенту парка Слободиште у Крушевцу, у свом шаторском насељу извиђачи су се дружили три дана, развијајући вештине тимског рада, спретност, креативност, солидарност, те се оснаживали за ванредне ситуације.

Домаћини су употпунили сусрет обиласком града, Цркве Лазарице и других знаменитости краја, као и посебном атмосфером уз логорску ватру. Акцију су подржали Град Крушевац, Војска Србије, ватрогасци и други који су препознали вредности извиђачке организације.

С. М-ћ

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести