„Новосадски културно-образовни круг” организује припремне и додатне часове

Школа „Новосадски културно-образовни круг” од 2019. године организује додатне часове за основце и средњошколце, као и курсеве за праћење градива.
с
Фото: приватна архива

Први ученици, којима је била потребна помоћ, долазили су најчешће због математике и енглеског језика, док је сада могуће уписати програм припремне наставе за малу матуру. – Осим припреме за пријемни испит, током које држимо часове из свих потребних предмета, организујемо и курсеве из креативног писања, страних језика попут руског, енглеског, немачког, француског и мађарског, али и српског језика за странце – истакла је професорка српског језика и књижевности и оснивач „Новосадског културно-образовног круга” Марија Бјелица. – Препознала сам потребу за постојањем оваквог едукативног центра, пре свега, зато што сам држала годинама припрему за полагање мале матуре, па сам дошла на идеју да отворим школицу у којој ћемо помоћи ученицима у савладавању тешког градива.

Препознала сам потребу за постојањем оваквог едукативног центра, пре свега зато што сам држала годинама припрему за полагање мале матуре, па сам дошла на идеју да отворим школицу у којој ћемо помоћи ученицима у савладавању тешког градива (Марија Бјелица)

Професори и сарадници у школи нису ограничили своја интересовања помажући школарцима, већ једнако раде са децом предшколског узраста, те за њих организују ликовне и музичке радионице у вртићима, а одскора и часове програмирања за најмлађе.

Фото: приватна архива

– Код нас долазе и стални ученици, посебно после основне школе када им затреба додатно знање – додала је Бјелица. – Такође, организујемо припреме за полагање испита на факултетима, а обично се пријављују студенти заинтересовани за математику, дефектологију или медицински факултет.

Школа годинама организује и пројекте „Фестивал стваралаштва за децу са сметњама у развоју” и конкурс за дечје радове „Литерарна ризница”, а истовремено је покренула и издавачку делатност. До сада су објављене књиге из различитих жанрова, од поезије, белетристике, па до стручних књига, међу којима су и приручници за полагање мале матуре (српски језик, математика и комбиновани тест).

– Најбоље је да пре свега упознамо себе, да знамо шта нам лежи, а шта не лежи, и да нам не буде тешко да потражимо помоћ уколико је она заиста потребна – навела је Бјелица. – То је сасвим у реду и мислим да је неформално образовање веома важно у животу. Када се одлучите на тај корак, онда вам све крене лакше, па ни успех не може да изостане уколико имате иницијативу да научите нешто ново.   

А. Чегар

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести