„Новосадски културно-образовни круг“ за пријемне испите

Школа „Новосадски културно-образовни круг“ на иновативан начин, кроз квалитетну наставу, коју води млад и стручан тим наставника, припрема ученике и студенте за пријемне испите, а могућа је припрема и сваког предмета појединачно.
1
Фото: „Фејсбук“ страница „Новосадски културно-образовни круг“

У школи се, осим математике и српског, одржавају часови програмирања, физике, хемије, енглеског, руског и немачког језика, а за најмлађе полазнике постоји семинар „Програмирај свог робота“. Настава укључује и припрему за комбиновани тест па су ту наставници биологије, географије и историје.

Наставници имају искуства у раду с децом и резултати су видљиви, како на пријемном, тако и после само неколико часова. Групе чини три до пет ученика, те је приступ менторски, прилагођен сваком детету. Школа се налази на Булевару краља Петра Првог 48, припреме се одржавају викендом, а цена је симболична. Све информације доступне су путем „Фејсбук“ странице и „Инстаграм“ профила „Новосадски културно-образовни круг“, као и сајта www.nskrug.org

Нови и креативан приступ подразумева интерактивну наставу, односно отворену комуникацију између наставника и ученика, без диктирања и дигресија.

– Примера ради, на двочасу српског урадимо између 20 и 30 задатака – објашњава професорка српског језика и књижевности у „Новосадском културно-образовном кругу“ Марија Бјелица. – Ученици добију и наставне листиће с граматиком која прати део градива које изучавамо. Носе их кући, на часу их пређемо за пет до десет минута, на тај начин поновимо и подсетимо се, након чега одмах прелазимо на задатке. То што радимо у мањим групама омогућава да се ученицима више посветимо, због чега се градиво усваја лакше и квалитетније. Фокусирани смо на рад на часу, потом самосталан рад код куће и инсистирамо на примени стечених знања. Увек се обнављањем вратимо на то што смо учили.

Фото: „Фејсбук“ страница „Новосадски културно-образовни круг“

„Културно-образовни круг“, само име говори, осим образовањем, бави се културом. У оквиру школе постоји мали издавачки центар. Објавили су књигу „У смирај буђења”, а ускоро следе збирке есеја и поезије. Негују и културу даривања. Врло често пружају могућност бесплатних и промотивних часова преко друштвених група, као што су „Маме Новосађанке“, „Yаст гив“, „Вредне руке Војвођанки“. Учествовали су на различитим манифестацијама.

Фото: „Фејсбук“ страница „Новосадски културно-образовни круг“

Осим математике и српског, одржавају се часови програмирања, физике, хемије, енглеског, руског и немачког језика, а за најмлађе полазнике постоји семинарПрограмирај свог робота

– На фестивалу „Добродошли на Насеље 6“ држали смо веома посећене радионице из предмета којима се и у школи бавимо, а били смо учесници и „Дечје недеље“ и „Маминог базара“. Наставићемо да учествујемо на фестивалима посвећеним деци и омладини, и заједно стремимо успешном завршетку школске године, чији ће резултат бити да сви наши полазници припремне наставе упишу жељене школе. Изузетно је важно да деца знају чиме желе да се баве у животу. Без обзира на чињеницу да постоји листа најпопуларнијих школа, увек је потребно размислити о својим афинитетима. Чак и кад имамо слабија постигнућа у школи, можемо се добро припремити за пријемни. Важно је знати шта волиш и показати спремност за усвајање нових знања. Ништа није немогуће! – поручује Марија Бјелица.

Б. Павковић

Фото: ФејсбукстраницаНовосадски културно-образовни круг

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести