Новосадски малишани у друштву са Бориславом Перић Ранковић

Параолимпијска шампионка из Рија и европска првакиња Борислава Перић Ранковић гостовала је претпоследњег дана на Распустилишту, када је малишанима пренела стонотениска искуства и показала неколико највреднијих одличја из богате колекције трофеја.
raspustiliste beba2
Фото: Dnevnik.rs

Деца су се радо сликала и с њом, али и с њеним одличјима, а многи су и пожелели да једнога дана и сами освоје медаље на престижним такмичењима. Присутни су сазнали и како је то бити спортиста, али и особа с инвалидитетом. Чули су и како је Беба почела да се бави спортом и зашто је добро бавити се спортом, али и да сви морамо добро размислити пре него што донесемо неке одлуке, пошто оне могу имати далекосежне последице. Малишани су имали прилику и да се окушају с рекетом и целулоидном лоптицом против најбоље стонотенисерке с инвалидитетом на свету. И наравно, нису имали трему.

„Ово ми је други пут да учествујем на Распустилишту“, казала је Борислава Перић Ранковић, коју је том приликом пратила и седмогодишња ћерка Драгана.

„Кад год су деца у питању, увек се трудим да одвојим време за њих јер су они наши најбољи амбасадори за оно што желимо да пренесемо, а то је оно чиме се ми бавимо, како то постижемо, али се трудимо и да разбијемо предрасуде.“

Текст и фото: Г. М.

raspustiliste beba8
raspustiliste beba7
raspustiliste beba6
raspustiliste beba5
raspustiliste beba4
raspustiliste beba3
raspustiliste beba
raspustiliste beba1
raspustiliste beba2

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести