Новосадски Октоберфест 20. и 21. октобра

НОВИ САД: Новосадски Октоберфест биће одржан од 20. до 21. октобра у Мастер центру Новосадског сајма, најавили су данас на конференцији за новинаре гeнeрaлни дирeктoр Нoвoсaдскoг сajмa Слoбoдaн Цвeткoвић, прeдсeдник „Color Press Grоup“ Рoбeрт Чoбaн и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић.
oktobar fest12 Град НС.jpg
Фото: Град Нови Сад

Предвиђен је богат музички програм у оквиру којег ће наступити „Хлaднo пивo“, „СAРС“, „Orthodox Celts“, „Drum ‘N’ Zez“, „Прљaви инспeктoр Блaжa и Кљунoви“, „Love Hunters“, „Aмajлиja“ и многи други. Улазнице за манифестацију се могу набавити путем мреже „Gigstix“.

Председник „Color press Grоup“ Роберт Чобан је рекао да ће и ове године фестивал трајати два дана и да ће тенденција бити да се исправе евентуалне грешке од прошле године.

 „Новосађани и њихови гости биће у прилици да уживају у више десетина марки пива из целог света, баварским кобасицама, перецама и пуно добре забаве. „Новосадски Октоберфест“ ће две недеље уочи фестивала имати свој штанд на Тргу слободе у центру града где ће посетиоци бити у прилици да купе сувенире, улазнице, али и да уживају у пиву, кобасицама и перецама“, нагласио је Чобан.

Фото: Град Нови Сад

Радојевић је истакао да је град прошле године донео добру одлуку да подржи ову манифестацију.

Тада смо причали да Град не жели да се манифестације заврше са 1. септембром, већ је тежња била да продужимо ту сезону, и мислим да смо са „Октоберфестом“, који је отворио део јесењих и зимских манифестација, направили пун погодак. Касније смо имали и неколико зимских манифестација, а све то је резултирало повећањем броја туриста у Новом Саду“, додао је Радојевић.

Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић нагласио је да је претходни „Новосадски Октоберфест“ био изузетно добар, с обзиром на то да је 16 хиљада људи посетило ову манифестацију.

Према речима заменице директора Немачко-српске привредне коморе Дорис Даниловић „Октоберфест“ је највећи немачки национални фестивал који је одавно прешао границе Немачке, а нагласила је и то да се слични фестивали одржавају у целом свету.

С. П.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести