Новосадски сервис: Концерт у Синагоги

Мецосопран Теодора Дроздик Поповић и пијаниста Федерико Москера Мартинез наступиће у петак увече од 20 сати у Синагоги (Јеврејска 9).
novosadski servis
Фото: Dnevnik.rs

Програм се састоји од оперских арија, соло песама и клавирских минијатура, а улаз је слободан.

С. М-ћ

Једнодневна авантура на Фрушкој гори

Планинарско друштво „Нафташ“ у недељу, 11. новембра, организује једнодневно планинарење на Фрушкој гори. Полазак је у 7.10 часова редовним аутобусом број 79. Рута почиње у Баноштору. Организатори наводе да је стаза захтевна и да треба да се пријаве само редовни планинари, који могу да савладају стазу нормалним темпом. Више информација може се пронаћи на интернет адреси Планинарског друштва.

С. Д.

Изложба о адвокатима 20. века

Изложба под називом „Адвокат (Мита Гојковић 1958–2018)”, биће отворена 15. новембра од 18 часова у Галерији ликовне уметности Поклон-збирка Рајка Мамузића, Улица Васе Стајића 1. Ауторка изложбе Душица Бојић њоме даје омаж адвокатској професији 20. века у Војводини кроз причу о раду адвоката Мите Гојковића, Стевана Ранчевића и Томислава Милића.

М. К.

Кесић поново пред Новосађанима

Позоришна представа – стендап комедија „Зоран Кесић, приче и песме” 11. новембра поново ће бити одржана од 20 часова у Позоришту младих, Игњата Павласа 4. Након успешних извођења представе раније ове године, Кесић ће због великог интересовања публике по четврти пут наступити пред Новосађанима са својом ауторском представом. Улазнице се могу набавити у књижари „Мала велика књига”, у холу Позоришта младих и у „Гигс тикс”-у по 1.200 динара за партер и 1.000 динара за балкон.

Стенд-ап Зорана Кесића постао је врло популаран у држави, али и у иностранству, па ће након Ниша, Сарајева, Цириха, Дубаија, Беча, Торонта, Амстердама, Црне Горе и Хрватске, поново боравити и у Новом Саду.

Приредба једног од најпознатијих ТВ водитеља у држави је хумористичког карактера и комбинује елементе стенд-ап комедије, сатире, политике, религије, класичног позоришта и интеракције с публиком.

М. Ј.

Гвоздени пук – најодликованији пук

Предавање „Гвоздени пук – најодликованији пук” одржаће се у петак увече од 18 часова у месној заједници „Бошко Буха” на Лиману 2, Фрушкогорска 8. Предавање се одржава поводом стогодишњице од уласка српске војске у Нови Сад, а на предавању ће говорити проф. др Саша Марковић. Организатори предавања су МЗ „Бошко Буха” и Удружење ратних добровољаца и њихових поштовалаца „Обилић 1912–1918” из Новог Сада. Улаз је бесплатан.   

И. С.

Жена по мери друштва

У оквиру међународне изложбе „Перцепције. Жена по мери друштва?”, током идућег викенда у Галерији Матице српске, Трг галерија 1, одржаће се два предавања и једна креативна радионица за децу. Најпре ће у петак увече од 18 сати историчарка уметности проф. др Миланка Тодић одржати предавање „Уреднице часописа ’Жена данас’”, док ће у суботу од 18 сати бити одржано предавање „У сусрет са делом Данице Јовановић”, на којем ће говорити такође историчарка уметности др Јасна Јованов. Истог дана, креативна радионица за децу „Женске ношње и времена давна, на платнима бележи Јовановић Дана” одржаће се од 11 до 12.30 сати.

И. С.

Како су „бубице” спасле човечанство

Циклус бесплатних радионица БАЛТАЗарт-а у Дечјем културном центру (Иве Лоле Рибара 6), намењених клинцима и клинцезама заинтересованим за позориште или науку, завршава се данашњим програмом на тему „Глума је...” од 18 до 19.30 и сутрашњим „Осмехом зелених гљивица” од 11 до 12.30 сати, на којем ће им прича о Флеминоговој авантури и „бубицама” открити како је пронађен пеницилин и продужен људски век. Број полазника је ограничен, па би било пожељно да родитељи пријаве децу за сваку појединачну радионицу СМС-ом на број 063/52-11-23 или на имејл dkcnovisad@gmail.com.     

С. М-ћ

Једро за шкољку

Збирка поезије Милоша Галетина „Једро за шкољку” биће представљена у петак увече од 19 сати у Читаоници Градске библиотеке (Дунавска 1). У промоцији учествују песници Благоје Баковић, Мирослав Алексић и Милош Зубац, уредник Издавачке куће „Тиски цвет” Сима Матић и аутор. У музичком делу програма наступиће Немања Нешић и Марко Страхиња Галетин.

EUR/RSD 117.8176
Најновије вести