Новосадски таксисти најављују више цене услуга

НОВИ САД: Новосадски таксисти најављују повећање цене услуга, а колико ће поскупљење тачно износити, биће потврђено на састанку са градским властима у наредних десетак дана.
TaksistiBLU-01
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Како је председник управног одбора Струковног удружења такси предузетника "Ситанс" Никола Бошњаковић рекао за "Дневник", цене услуга такси превоза нису се мењале од прошлог децембра, а да су разлози за поскупљење повећане цене горива и других трошкова.

– Тражићемо повећање цене од око 15 одсто, очекујемо састанак ускоро, па ћемо знати исход – казао је Бошњаковић. – Желимо да нагласимо да корекција цена није поскупљење, већ само усклађивање са ценама енергената, инфлацијом и трошковима живота, није нам пријатно да радимо овако.

Оквиран предлог цена о ком се спекулисало претходних месеци је да старт буде 200, уместо досадашњих 140 динара, километар у првој тарифи 75 уместо 65 динара, а у ноћној 90, уместо досадашњих 78, док би ванградска и празнична била скупља за десет динара (120 уместо 110).

Поправке коловоза и радови широм града закомпликовали су посао таксистима, казао је Бошњаковић. Упркос томе, број превезених није се повећао, али посла свакако има.

– Радови нас доста успоравају, али иако има довољно позива, теже се крећемо по граду и не можемо да прихватимо вожњу уколико нисмо баш близу странке, јер нам због радова некад треба пет или десет минута дуже да стигнемо до адресе – објаснио је наш саговорник.

Д. Андулајевић

EUR/RSD 117.1121
Најновије вести