НС: Дезинфекциона средства на више локација за грађане

НОВИ САД: Град Нови Сад обезбедио је дезинфекционо средство натријум хипо-хлорит за потребе одржавања и пуњења дезобаријера.
jkp stan
Фото: Dnevnik (arhiva)

Пунктови за преузимање средства обезбеђени су на више локација, саопштила је градска управа.

То су ЈП Спортски и пословни центар "Војводина", службени улаз 3, преко пута „Променаде“, почев од сутра, 11. јула у периоду од 7.30 до 16.00 часова, у кругу предузећа ЈКП „Стан“ на адреси Улица Ласла Гала бр. 22, главни улаз, почев од 11. јула од 12 часова до 16 часова, као и у кругу предузећа Јавног градског саобраћајног на адреси Футошки пут бр. 46, главни улаз, почев од 11. јула од 12 часова до 16 часова. Неопходно је да грађани понесу одговарајућу амбалажу или канистере до 50 литара и потребно је да амбалажа буде стерилна и адекватна.

Средство натријум хипо-хлорита је разблажено 9:1 и спремно одмах за употребу, а уз њега грађанима ће бити уручено и адекватно упутство о употреби.

Преузимање дезинфекционог средства биће могуће и у наредним данима на истим пунктовима, а обезбеђене су довољне количине.

Град Нови Сад апелује да преузимање дезинфекционог средства за дезобаријере организују и спроведу професионални управници зграда или председника скупштина станара.

Град Нови Сад је у априлу поставио дезобаријере испред више од 4.700 улаза у стамбене зграде за колективно становање.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести