Обележен Дан устанка народа Србије против фашизма

Дан устанка народа Србије против фашизма, обележен је данас полагањем венаца на Спомен гробље на Новом гробљу. Венце су положоли председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, представници СУБНОР-а и делегегација Резервних војних старешина Града Новог Сада.
1
Фото: Скупштина града Новог Сада

„И данас, као и сваког 7. јула, морамо да се сетимо људи који су у борби против највећег зла на планети, фашизма, положили оно највредније што су имали - дали су своје животе“, поручио је Здравко Јелушић, додајући да је наш град слободу платио високом ценом.

Он је подвукао да "свако време има своје хероје".

„И данас, са овог места, морамо да подсетимо на то да у свакодневној борби против невидљивог зла, такође имамо хероје, докторе и медицинско особље, све оне који се боре за здравље људи“,  истакао је председник новосадског парламента.

Фото: Скупштина града Новог Сада

Јелушић је позвао Новосађане да се придржавају мера заштите, јер ћемо "тако помоћи онима који несебично дају себе за здравље других".

Представник Градског одбора СУБНОРА-а Нови Сад Михајло Вујасин казао је да се на данашњи дан даје помен и одаје пошта палим људима, "онима који су дали допринос слободи".

„Нови Сад је дао огромне жртве и наша је обавеза да одржимо ту слободу“, рекао је Вујасин.

Дан устанка обележава годишњицу оружане акције Рађевачке партизанске чете Ваљевског партизанског одреда, 7. јула 1941. године.

 

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести