Обустављен тендер за наставак радова у Кинеској четврти

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обуставила је јавну набавку за уређење јавних површина с пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем у Кинеској четврти јер је једина пристигла понуда 22,6 милиона динара већа од процењене вредности.
kineska cetvrt FF-L6944
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Наиме, новосадски „Пут инвест” понудио је да заврши посао, заједно фирмама „Енерготехника – Јужна Бачка” и „AB&CO Geosystems”, за 270 календарских дана, и то по готово 69,7 милиона динара. 

Иначе, реч је о наставку радова у блоку ограниченом Улицом деспота Стефана, Мостом слободе, Сунчаним кејом и новопланираном улицом, а процењено је да ће наставак прве и друга фаза радова коштати мало више од 47 милиона динара, без ПДВ-а (47.019.290). Интересантно је да је Управа од расписивања тендера три пута мењала конкурсну документацију, а једном је продужен рок за подношење понуда.

Како је наведено у тендерској документацији, у првој фази планирана је набавка и уградња урбаног мобилијара и пратеће опреме, односно 72 клупе, 64 корпе за отпатке и 32 носача за бицикле. У другој фази уређивања Кинеске четврти и околине, најпре је превиђено рушење старих коловоза, ивичњака, пешачких и бициклистичких стаза, шахтова и измештање инсталација, а након рашчишћавања, требало је да почне изградња нових саобраћајница, стаза и паркинга од монтажно-бетонских елемената. Када је реч о инфраструктури, планирана је изградња водоводне и канализационе мреже.

Тендером је обухваћена и набавка и уградња нове јавне расвете, као и сечење и вађење четири стабла.

        Ј. В.

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести