Од 30. новембра до 2. децембра САЈАМ ТУРИЗМА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ У НОВОМ ТЕРМИНУ

НОВИ САД: Међународни сајам туризма биће приређен у новом термину, од 30. новембра до 2. децембра, са свим добро познатим сегментима.
sajam
Фото: Youtube Printscreen

Имајући у виду да је од 16. до 19. новембра планирана и манифестација „Винска визија Отвореног Балкана“, Министарство туризма и омладине и Покрајински секректаријат за привреду и туризам, проценили су да је од стратешког значаја за нашу земљу, али и регион Балкана, да се та два догађаја не приређују истовремено и иницирали померање датума одржавања Сајма туризма у Новом Саду.

Свесни да оба догађаја завређују пажњу стручне и најшире заједнице, али и са жељом да се да прилика за представљање учесницима и шанса публици да посети оба догађаја, Новосадски сајам је прихватио предлоге ресорног Министарства и Покрајинског секретаријата да се 54. међународни сајам туризма у Новом Саду, ове године одржи у новом термину, од 30. новембра до 2. децембра.

Наведена аргументација је најрационалнији предлог за квалитетно представљање великом кругу стручне и широке публике, усмерене на туризам и делатности у функцији туризма. Сходно концепту догађаја, у сусрет предстојећој зимској туристичкој сезони, али и раним резервацијама летњих аранжмана, као и других, специфичних видова туризма, промотивних и пословних активности, могу бити постигнути  добри пословни резултати.

На Сајму ће се представити туристичке организације и агенције, биће организовани Хостед Буyер Програм, Б2Б сусрети, стручни скупови посвећени запошљавању и развоју каријере у туризму, Гастро такмичења..., уз неизоставне сајамске попусте.

Прошле године представило се више од 250 учесника из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Ирака, Румуније, Кипра, Мађарске, Северне Македоније, Словеније, Турске, Хрватске, Бугарске, а Земља партнер 53. међународног сајма туризма била је Црна Гора.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести