Oдгођено пројектовање гараже код Бановине

Пројектовање подземне гараже код Бановине по свој прилици ће сачекати наредну годину, будући да је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обуставила тендер за избор фирме која ће урадити техничку документацију.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како је наведено у одлуци комисије о обустави јавне набавке, једина пристигла понуда није била прихватљива због неисправне документације.

Београдско предузеће „Home Plan”, заједно с фирмама ТВИ, „Еуропројект инжењеринг”, „Geourb group” из Београда, и Заводом за геотехнику из Суботице, као и Институтом за испитивање материјала из Београда, понудило је да по цени од 8,4 милиона динара за 170 дана заврши пројектну документацију, међутим, понуда је одбијена. 

Изградња јавне подземне гараже планирана је на углу улица Владике Платона, Жарка Зрењанина и Бановинског пролаза, а будући да у центру града већ одавно нема довољно паркинга, изградња те, али и гараже у Шафариковој улици, требало би да бар делимично реши проблем паркирања.

Код Бановине је предвиђена гаража с две подземне етаже по 3.000 квадрата, с укупно око 184 паркинг-места, од чега је пет одсто намењено особама с инвалидитетом. Колски улаз планиран је из Платонове улице и Бановинског пролаза, а како је у конкурсној документацији наведено, у оквиру гараже требало би предвидети и оптималан број места за инсталирање опреме за пуњење хибридних и електричних возила.

С обзиром на то да је у питању подземни објекат, у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције почетком јесени су за „Дневник” нагласили да изградња јавне гараже неће нарушити досадашњи изглед простора око Бановине, односно након завршетка свих предвиђених радова, зелене површине ће бити враћене у првобитно стање.

Ј. Вукашиновић

 

EUR/RSD 117.6067
Најновије вести