Одржан јубиларни 20. Летњи маскенбал Градске библиотеке

Традиционални летњи маскенбал за децу, 20. по реду, у организацији Градске библиотеке у Новом Саду, одржан је јуче, чиме је уједно завршено и “Новосадско дечје лето 11”.
13-1 maskenbal
Фото: Дневник/ В. Фифа

За разлику од претходних година, уместо испред Библиотеке у Дунавској улици, маскарада је због кише органиозована у простору Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке, Војводе Путника 1, што је мало растужило малишане.

Јубиларна манифестација одржана је под слоганом  “На крилима радости”, а иако је тема сваки пут другачија, жеља организатора увек је иста - да код најмлађих пробуди интересовње и љубав за писану реч и привуче их у библиотеку.

Фото: Дневник/ В. Фифа

- Маскенбал је традиционална манифестација намењена деци, која промовише читање и одлазак у библиотеку - истакла је руководилац Дечјег одељења Градске библиотеке Катарина Новаковић. - Оно што овај маскенбал разликује од свих других је то што су гости писци, који се друже са децом. Бројни значајни аутори су гостовали, а овогодишњи почасни гост је писац Симеон Маринковић, чији смо наслов књиге “На крилима радости” искористили за слоган. Илустрацију за плакат овогодишњег маскенбала урадила је, бесплатно, Маја Путник.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Прилику да се маскирају најмлађи су, подразумева се, једва дочекали, а, као и ранијих година, деца су успела да све изненаде својом маштовитошћу и креативнишћу, с тим да су им у реализацији идеја неретко помогали родитељи, тетке, баке, деке, али и старија браћа и сестре.

Нимало лак задатак нашао се пред трочланим жиријем, који су чинили Татјана Табачки и Наташа Стоиљовски из Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин” из Зрењанина, као и Дуња Шашић (“Облутак” Менса Србије) - да у мору малих креативаца и њихових маски, за које се не зна која је лепша или оригиналнија, изабере и награди најзанимљивије.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Програм су водили Ана Врбашки и Марко Дињашки, познатији као “Алис ин ВодерБенд” (Alice in WorderBand), а осим дечјих хорова “Сунцокрети” и КУД “Светозар Марковић”, као специјални гост наступио је и музички ансамбл “Драгачевско сунце” из Гуче.

Фото: Дневник/ В. Фифа

Летњи маскенбал је традиционална манифестација коју Градска библиотека у Новом Саду организује од 2002. године, последњег петка у августу.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести