Одржана презентација Европског омладинског олимпијског фестивала

Презентација Европског омладинског олимпијског фестивала - EYOF 2019, највећег спортског олимпијског фестивала за младе спортисте између 14 и 18 година, који се наредне године одржава у Сарајеву и Источном Сарајеву, одржана је у Ректорату Универзитета у Новом Саду.
е
Фото: Европски омладински олимпијски фестивал

Пре Презентацији је присуствовао и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је истакао да је организација EYOF 2019 племенита ствар.

- Нови Сад је природно место где треба да се види шта се то на темељима некадашње зимске олимпијаде у Сарајеву одржава. Не заборавимо да је Нови Сад Омладинска престоница Европе 2019. године, Нови Сад је град омладине, спорта, културе - казао је председник градске Скупштине Здравко Јелушић.

Он је поручио да је ОПЕНС 2019. такође заинтересован да помогне у свим сегментима у којима то може да учини.

- Ово је, нажалост, регион подела, али ово је прилика и задатак за све нас, а посебно за младе људе, да радите да се то исправи - поручио је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поручио је да пристуство младих, "говори колико сте достојни једног задатака, који сви ми морамо да испуњавамо, а то је да креирамо друштво комуникација, разумевања и толеранције".

Европски омладински олимпијски фестивал одржава сваке друге године, кроз зимско и летње издање такмичења. У оквиру EYOF 2019 у Сарајеву и Источном Сарајеву, млади спортисти ће се такмичити у великом броју зимских спортова, као што су сноуборд, скијашко трчање, алпско скијање, хокеј на леду, брзо клизање, уметничко клизање, биатлон и карлинг.

Такмичења Европског омладинског олимпијског фестивала ће бити одржана на више локација у Сарајеву и Источном Сарајеву и њиховој ближој околини, укључујући ски центре на Бјелашници и Јахорини.

 

EUR/RSD 117.9519
Најновије вести