Организовано одношење крупног и баштенског отпада

Јавно комунално предузеће “Чистоћа” почело је да уклањања крупан и кабасти отпад, те позива суграђане да искористе акцију и реше се отпада те врсте. Контејнери ће бити распоређени испред просторија месних заједница по унапред утврђеном распореду.
bastenski otpad cistoca
Фото: Dnevnik (arhiva)

Кабасти отпад организовано ће се сакупљати на територији месне заједнице „Јужни Телеп“ до сутра (26. марта), а након тога, од 26. до 28. марта контејнери ће бити постављени испред МЗ „Адице“. По четири контејнера за одлагање крупног отпада налазиће се од 28. до 30. марта испред МЗ „Ветерник“, а од 30. марта до 1. априла испред МЗ „Футог“.

Осим акције сакупљања кабастог и крупног отпада, почео је и редовни годишњи програм уклањања баштенског отпада, који ће екипе „Чистоће“ односити данас (25. марта) из Будисаве, Шангаја, Степановићева, Кисача, Сателита и из Банатића. Тај посао ће сутра (26. марта) обављати у Каћу, а у среду (27. марта) у Руменки, Сајлову, Адицама, Авијатичарском насељу и Грбавици. Баштенски отпад ће у четвртак (28. марта) бити уклањан из Сремске Каменице, Лединаца и Буковца (Буковачки до, Карагача и Алибеговац), а у петак (29. марта) с Подбаре, Салајке, Ченеја, Адамовићевог насеља, Детелинаре, дела Булевара код станице, Великог рита, Малог Београда и Пејићевих Салаша.


Контејнери за изнајмљивање

Упркос честим апелима ЈКП „Чистоћа“, смеће и кабасти отпад ван контејнера уобичајен су призор широм града, а у њима неретко заврше: грађевински шут, бетон и други чврсти материјали. Из “Чистоће” апелују да је неопходно да суграђани смеће бацају на за то предвиђена места, а одлагање отпада на градској депонији је бесплатно. Уколико нису у могућности да стари намештај и други кабасти отпад, као и материјале који им остану од реновирања домова донесу на депонију, грађани могу контактирати „Чистоћу“ и од њих изнајмити контејнер.


Грађани би требало да до 6 часова оставе баштенски отпад испред својих кућа, на истом месту где остављају и канте за смеће. Отпад би требало да буде упакован у кесе, yакове или кутије, а грање повезано у снопове, уколико се не може другачије сложити. Траву, грање, лишће, коров и сличан отпад „Чистоћа“ ће организовано уклањати из свих насеља с индивидуалним типом становања до краја новембра.

Ј. В.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести