Основци из Новог Сада стигли у Липљан

Осморо ученика из две новосадске основне школе, „Душан Радовић“ и „Жарко Зрењанин“, заједно са својим родитељима и члановима Удружења грађана „Нови Сад“ и представницима новосадских медија, стигли су у Липљан код својих вршњака у ОШ „Браћа Аксић“, у оквиру традиционалне акције „Свим срцем за осмех детета“.
dnevnik deca, kosovo
Фото: Dnevnik.rs

Домаћини су дочекали своје госте и другаре пригодном приредбом, најпре певајући химну Србије „Боже правде“.

„Част нам је и задовољство да вас видимо у нашој школи и нашем граду, надам се да ћете се осећати као код куће“, пожелео је добродошлицу директор ОШ „Браћа Аксић“ Братислав Ђедовић, истичући да је ова сарадња изузетно важна за њихове ђаке јер они немају прилику да икога угосте, зато што увек иду другима у посету. „Ако ми можемо да живимо овде и овако цео живот, можете и ви три дана.“

Без дужег задржавања на заједничком административном прелазу код Јариња, Новосађани су стигли у Липљан око поднева. Иако су нас киша и тмурно време пратили од уласка на Косово, радост и узбуђење што су сви опет заједно на окупу, разведрило је све присутне уз коју сузу радосницу.

„Сада сам упознала своју домаћицу Настасију и мислим да ћемо се лепо слагати. Утисци су сјајни и дивно су нас дочекали и верујем да ћемо се лепо слагати“, задовољна је млада Новосађанка Лена Марков из ОШ „Жарко Зрењанин“.

Thumbnail

Акција „Свим срцем за осмех детета“ одржава се пети пут – трипут су основношколци са Косова и Метохије били у Новом Саду, док је Новосађанима ово друго узвраћање посете. Организатори Ивана Ђаковић, Вања Божић и Горан Бајшански, задовољни су досадашњом сарадњом  коју имају са градовима и општинама са Косова, и надају се да ће она прерасти у непрекидну традицију.

„У име целе организације свима нам је част и задовољство што смо успели да дођемо код вас и надамо се да ћемо сва три дана провести лепо и да ћемо се дружити“, рекао је Бајшански.

У наредна три дана, колико ће Новосађани боравити на Косову, децу и родитеље очекује разнолик програм и дружење. За данас је у плану посета Газиместана, манастира Грачаница и историјске ископине Улпијане, као и спортски дан у Старом Грацком. Сутрашњи програм бићен испуњен обиласком Зочишта, Велике Хоче, Призрена и манастира „Архангели“, док је последњи дан, уторак, резервисан за пријем у Општини Липљан и обилазак тог места.

Текст и фото: Л. Радловачки

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести