Отворен фестивал Филмски фронт

НОВИ САД: Пред пуном биоскопском салом Културног центра Нови Сад, отворено је 16. издање Међународног фестивала краткометражног филма Филмски Фронт. 
Kulturni centar Novog Sada  Foto: kcns.org.rs
Фото: Културни центар Новог Сада

Сваке године растемо. Пуна сала и оборени рекорди када је реч о броју пријављених филмова сведоче о томе. Нажалост, ове године Филмски фронт једини је филмски фестивал у Новом Саду, граду који воли ову уметност, објашњава директорка Фестивала Нина Латиновић. 

Поред званичних фестивалских селекција, доста пажње смо посветили и пратећем програму Фестивала. Радимо са средњошколцима па смо тако организовали радионице за писање филмских критика, у програм смо уврстили и документарне филмове и матине филмова за децу, а решили смо да одемо и корак даље и отворимо конкурс за ауторе анимација, презентација, анимираних гифова, анимираних елемената и свих осталих радова који спадају у нову категорију - ГраМоФронт, додала је она.

У чевртак, прве вечери фестивала, на програму је била међународна селекција, у којој публика бира победника.

Осим међународне селекције, премијерно је приказан и “Кратки филм о кино ентузијазму” Филипа Марковиновића. 

Филмски фронт траје до недеље, 28. октобра у биоскопској сали Културног центра Новог Сада. 

Током рекордна четири дана фестивала биће приказано преко 60 краткометражних филмова подељених у две такмичарске селекције, а поред главног програма, сваке године очекује нас и пратећи Фронтов програм који ове године садржи и ДокуФронт, матине за најмлађе, селекцију Хорор филмова, радионице филмске критике за средњошколце али и дружења ван биоскопске сале! Већ 16 година, реч је о бесплатном фестивалу који негује искрену љубав према ауторском изразу.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести