Отворен конкурс за креативно стваралаштво „Моје парче природе”

Наградни конкурс „Моје парче природе“, чија је идеја подстицај грађана на креативно стваралаштво, активно учешће у заштити урбане природе и проналажење позитивних примера у окружењу, отворен је до 15. августа.
konkurs
Фото: Dnevnik.rs

Конкурс је расписан у три категорије: за најбољи литерарни рад (песма, прича или есеј, дужине до три куцане странице или 5.400 карактера – са размацима), за најбољу фотографију (најмања резолуција је 1080х720 пиксела), за најбољи видео-мултимедијални рад (дужине до два минута, најмањег квалитета ХД: 1080х720). Радове је могуће слати на имејл-адресу Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке у Новом Саду гбнс.доц­гмаил.цом, са назнаком „За конкурс”, или поштом на адресу Војводе Путника 1, 21000 Нови Сад. Конкурс је покренут у оквиру пројекта Градске библиотеке у Новом Саду „Нови Сад – биодиверзитетски град”.

Радови треба да садрже име и презиме, датум рођења, контакт (број телефона, имејл-адресу, назначену категорију за коју се конкурише (литерарни рад, фотографија или видео-мултимедијални рад) и назив или место које је предмет рада. Ако се конкурише на више од једне категорије, потребно је то назначити, а по категорији је могуће конкурисати само са по једним радом. Радови који не испуњавају све услове конкурса неће ући у избор.

Предложене подтеме радова су „Моје омиљено природно место у граду”, „Место у природи на које радо одлазим”, „Моја оаза мира”, „Мини екосистем”, „Лепота различитости”, „Моја омиљена животиња” и „Моја башта”. Учесници су подељени у пет узрасних категорија – деца од првог до четвртог разреда основне школе), деца од петог до осмог разреда основне школе, средњошколци, млади (од 20 до 30 година) и одрасли (старији од 30 година).

Резултати конкурса биће објављени 15 дана након завршетка. Сви радови биће представљени током трајања конкурса на Фејсбук страници пројекта „Нови Сад – биодиверзитетски град” и Фејсбук страници Градске библиотеке у Новом Саду. Добитници награда за прва три места биће лично обавештени по завршетку конкурса. Одлуку о победницима донеће стручни жири, а добитници првих, других и трећих места за сваки узраст (укупно 15) биће награђени. Награда публике припашће раду који сакупи највише гласова, односно лајкова на наведеним Фејсбук страницама.

„Нови Сад – биодиверзитетски град” је партнерски пројекат Градске библиотеке у Новом Саду, организације „Паблик Либрарис 2030“ из Брисела, Националне асоцијације зелених кровова Србије из Новог Сада и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” из Београда. Пројекат је реализован под покровитељством Европске комисије. Пројекат траје од 15. маја до 30. септембра. Детаљне информације могуће је пратити на Фејсбук страници и веб сајту пројекта, Фејсбук страници, Јутјуб каналу Библиотеке и Инстаграм страници библиотечког Дигиталног омладинског центра. Више информација могуће је добити позивом на број 021/456-226 или путем имејл-адресе gbns.doc@gmail.com.

Б. П.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести