Ова Новосађанка је у финалу глобалног гастро-такмичења

Новосадска блогерка Соња Лазукић, која се на интернету представља под именом „Sonja Silly World” се од 20.000 пристиглих пријава нашла у финалу глобалног такмичења блогера о храни под називом „Saveur blog awards”.
р
Фото: Приватна архива

Она је први балкански блогер ког је амерички магазин „Saveur” уврстио на листу такмичара, те је значај њеног уласка у финале тиме још већи. Двадесетшестогодишња Соња се такмичи у категорији за најбољи блог о храни, а сви који желе да гласају за њу, могу то учинити више пута, али још само данас, путем линка: www.saveur.com/vote-2018-saveur-blog-awards.

Специфично је то што се за такмичење кандидати не пријављују сами, већ је потребно да их предложе читаоци, па млада Новосађанка због тога не крије одушевљење, али ни то да је била потпуно изненађена када је сазнала да се нашла на листи финалиста.

„Чињеница да је тим „Saveur” магазина прегледао мој блог, а није разумео нити једну реч текста који пишем, и што је поред 20.000 пристиглих пријава одлучио да име мог блога уврсти међу друге светски познате блогове, и даље ми је нестварна“, прича Соња.

Додаје да финале сматра успехом, између осталог и зато што колегама и креативним људима из исте бранше, с нашег поднебља, може да каже да је могуће пратити корак са светом.


Није тешко бити другачији

Соња Лазукић каже да је данас веома лако бити другачији на интернету, те да је онлајн свет препун занимљивог садржаја. 

„Ипак, застрашује чињеница да већина блогова, инфлуенсера и креативаца теже да личе једни на друге, а тек када одбацимо утицај других на наш рад, посветимо се искључиво себи и проналажењу сопствених квалитета, бићемо на правом путу да направимо нешто јединствено и посебно“, закључила је млада блогерка.


„Жири није бирао само једну добру фотографију већ је за категорију у којој се такмичим пажљиво гледао целокупан блог. У финалу заједно са мном су дивни, креативни људи широм света. Поједине ауторе пратим већ дужи низ година, а за неке од њих могу да кажем да су ми и узори у свету фотографије хране“, вели Соња.

На свом блогу, који је покренула пре пет година, Соња Лазукић  објављује рецепте уз аутентичне фотографије хране, а из жеље да споји две велике љубави – фотографију и храну, на интернету је успела да оствари бизнис.

Фото: Приватна архива

„Желела сам место на којем ћу записивати омиљене рецепте, забележити приче из породиче органске баште и писати о ситницама које чине живот. Највише волим да фотографишем храну, наравно. Оно што ме свакако највише инспирише јесте тај процес стварања хране, који почиње од садног материјала, узгајања, заливања, па све до убирања плодова и, коначно, оброка на тањиру“, каже Соња.

Иако је по струци графички дизајнер, захваљујући блогу, данас, како каже, ради посао који воли и има своју фирму која се бави фотографисањем хране.

Сваки слободан тренутак проводи у породичној башти на Фрушкој гори, где одмара мисли од града и узгаја биљке.

В. Бијелић

Фото: Приватна архива

EUR/RSD 117.7414
Најновије вести