Пакетићи и честитке од срца дати

Изложба дечјих новогодишњих честитки „Честитка за непознатог друга...“ одржана је прек у Културном центу Новог Сада. Организована је у хуманитарном духу с циљем

да се деци без родитеља обезбеде новогодишњи пакетићи. Донатори акције били су сви вртићи и школе који су учествовали на тој изложби, а уместо улазнице, било је потребно донети неки слаткиш.

Уредница листа за децу „Машталица“ Весна Пантић рекла је да је било потребно да се издвоји делић нечега што се воли и поклони некоме ко нема, и тиме његов живот учине бар мало бољим.

– Свет неће сам постати бољи, да би се то постигло сви ми морамо да постанемо бар мало бољи – казала је Весна Пантић, и додала да баш такви догађаји помажу у побољшању света.

Прикупљени пакетићи и честитке које су правила деца из новосадскх вртића и школа биће донирани Дечијем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, Сигурној кући за децу у Новом Саду и Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

Публику, коју су већином чинила деца, забављали су уз музику малишани из „Дружицирања“, деца из вртића „Маштоленд“ својим клавирским наступима, као и представа позоришта сенки „Деда Мраз и шећерна репа“ чији је аутор Горан Брзак.

Н. Х.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести