Парк на Булевару Европе добија 213 стабала

Парк између Новог насеља и Нове Детелинаре огољен чека на нове радове, а по речима саветника директора ЈКП „Градско зеленило” за медије Ивана Ножинића, у другој половини фебруара садиће се 216 стабала у деловима парка на којима нису планирани грађевински радови.
NovoNaseljePark- BLU
Фото: Dnevnik.rs

„Што се тиче нашег предузећа, завршено је крчење самоникле вегетације и уклањање дивљих депонија с површине на којој је у току изградња парка између Новог насеља и Нове Детелинаре“, рекао је Ножинић.

Додаје да је прегледано је свако стабло и процењено је да више од 100 може остати и постати део парка који ће красити тај део Новог Сада. Сада следи насипање плодне земље и нивелација терена, а онда и садња осталих стабала.

Како је наведено из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, у току је израда техничке документације за уређење, с инфраструктуром и јавним осветљењем парка, северно од Ранжирне станице и Улице Радомира Раше Радујкова на Новом насељу. За те радове, задужена је фирма „Andzor engineering” д. о. о. Нови Сад, изабрана у складу с уговором закљученим у отвореном поступку јавне набавке у октобру прошле године.

Када техничка документација буде завршена и исходоване све неопходне дозволе, створиће се услови за реализацију радова на изградњи поменутог парка. У оквиру планираног парка, пројектом ће бити дефинисане пешачке стазе и поплочане површине, платои за одмор, дечје игралиште и терен за боћање.

Осим тога, биће озелењене површине намењене за рекреацију, декоративне зелене површине, простор за истрчавање паса, као и два објекта – посластичарница и јавни тоалет.

„Тек након изградње објеката, следи садња дрвећа, цвећа, украсног шибља и подизање травњака. Те послове ради наше предузеће, а када ће почети, зависи од завршетка грађевинских радова“, – рекао је Ножинић.

Током новембра прошле године, Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције спровела је јавну набавку за израду техничке документације ободних саобраћајних површина, водовода и канализације и јавног осветљења око будућег парка. Нажалост, он је обустављен јер није прибављена ниједна понуда, тако да ће наручилац спровести нови поступак.

И. Миклоши

Фото: Dnevnik.rs
EUR/RSD 117.7410
Најновије вести